A magas vérnyomással nem szabad viccelni, mert egy elpattanó ér súlyos következményekkel járhat, gondoljunk csak az agyvérzésre, amely akár egy egész életre megváltoztathatja az életünket.

vernyomas

A gondot az okozza, hogy a vérerekben lerakódás keletkezik, ami a mozgásszegény életmód, a sós, cukros ételek, az alkohol, a dohányzás, az elhízás és a stressz miatt alakul ki, így a vérnek szűkebb helyen kell elférni, ezért az erekben lévő nyomás megnő.

Nemrég Lu Hun Sen orvos, a Szpartak Moszkva focicsapat sportterapeutája egy ősi kínai gyógymódot osztott meg, amelynek segítségével 5 perc alatt mérsékelhető a magas vérnyomás.

1-es és 2-es pontok

A fülporctól indulva finoman érintsük végig a nyakunkat az ujjaink teljes hosszával.

3-as pont

Ez a pont az arcunk jobb oldalából indul, egészen felmegy a fülkagylóig, majd visszatér az orrunk jobb oldalához. A kínai orvos szerint ezt a területet kell az ujjbegyeinkkel óvatosan masszíroznunk, enyhe nyomást fejtve ki. Ha végeztünk, akkor a bal oldalt is masszírozzuk át.

Ezek a technikák csökkentik a magas vérnyomást, mindössze 5 perc masszírozás után.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.