HolotropikumEz a közös azokban, akik a körmüket rágják - és az nem...

Ez a közös azokban, akik a körmüket rágják – és az nem a szorongás!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden ötödik ember rágja a körmét, ami nem csak egy rossz szokás, hanem könnyen fertőzéseket is össze lehet szedni vele, főként, ha beszakad a köröm, és megsérül a körömágy körüli bőrréteg, majd bevérzik.

Ez a közös azokban, akik a körmüket rágják - és az nem a szorongás!

Gondolj csak bele, hány különböző féle tárgyat fogsz meg egy nap, amik között ott van a pénz is, ami az egyik legpiszkosabb használati eszköz. És ezután a szádba veszed az ujjaidat, és szépen ráharapsz a körmeidre. Amellett, hogy így könnyen bejuthat a szervezetedbe az influenza vírus, akár az olyan komoly betegségeket is előidéző baktériummal is megfertőződhetsz, mint az E.coli, vagy a szalmonella.

Emellett a fogaknak sem tesz jót a körömrágás, mivel idővel akár az egész fogsor eldeformálódhat, ennek a szokásnak pedig az lesz a vége, hogy fogorvoshoz kell menned, ami nem kevés pénzbe fog kerül majd.

Hogyan szokhatsz le a körömrágásról?

A körömrágás egy berögzült kényszeres cselekedet. A leghatásosabb módja, hogy szólsz a környezetednek, családodnak, barátaidnak, hogy szóljanak rád, mikor éppen a körmödet készülsz harapdálni.

Idővel az agyad hozzászokik, hogy nem szabad rágnod a körmödet, és javulni fog a helyzet. Egy másik módszer, ami leginkább a lányoknak kedvez, ha kifested a körmödet, így kevésbé jön majd, hogy harapdálni kezd, ugyanis a lakk nem éppen jó ízéről híres.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek