A 23 éves Niah Selway egy rendkívül ritka betegségben szenved: szervezete allergiás a vízre, ezért igazi kínszenvedés a brit lány számára a tisztálkodás, fürdés, de természetesen a koszos edények elmosása is.

A ritka kór neve prurit aquagenic, és alig pár embernél diagnosztizálták ezt a betegséget a világon, és az orvosoknak fogalmuk sincs, hogy mi váltja ki az allergiás reakciót.

A fiatal lány szerencséjére nyugodtan fogyaszthat folyadékot, a belső szerveit nem érinti a betegség, azonban ha a bőrét egy csepp víz is éri, éles fájdalom jelentkezik, de arra is kell ügyelnie, hogy ne sírja el magát, ugyanis a lepergő könnycseppek is kiváltják a fájdalmas allergiát.

Betegsége miatt állást sem tud vállalni, és szinte minden idejét otthonában tölti, és annak ellenére, hogy az orvosok már 4 éve próbálkoznak enyhíteni a problémáin, egyelőre nem körvonalazódik megoldás a ritka betegség gyógyítására, a tünetek enyhítésére.

“Nem számít, hogy milyen testrészemet éri egyetlen csepp víz, mert ha karomhoz ér, a fájdalom átterjed a hátamra, hasamra, de olykor az egész testemre kihatással van. Ha fürdenem kell, utána órákig sajog az egész testem.”  – mondta a nő.

“Az utóbbi időben azonban külön testrészenként mosakodom, mert így nem éri a testemet akkora trauma, a hajamat is külön mosom meg, nem akkor, mikor a testem többi részét. Voltaképpen ez a betegség egy fogyatékosság, mert meggátol abban, hogy úgy éljek, ahogyan igazán szeretnék” – nyilatkozta a lány a Mirror.co.uk lapnak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.