KuriózumEz a Down-szindrómás lány minden orvosi spekulációt megdöntve vált a világ egyik...

Ez a Down-szindrómás lány minden orvosi spekulációt megdöntve vált a világ egyik legszebb modelljévé!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A számadatok alapján, az Egyesült Államokban, minden 700 kisbaba közül egy csecsemő Down-szindrómával születik. A Down-szindróma nem újkeletű probléma, és sajnos egyre több és több családban jelenik meg az a bizonyos plusz egy kromoszóma az utódok méhen belüli fejlődése alatt.

Sajnos a köztudatban valamiféle ködös félelem él az emberek fejében a Down-szindrómás emberekről, hogy „biztos képtelenség így teljes értékű életet élni” vagy „milyen nehéz lehet így bármilyen egyszerű hétköznapi feladatokat is ellátniuk.” És valóban, a Down-szindróma mindenkinek jócskán átszervezi az életét, aki valamilyen úton-módon kapcsolatban áll a betegséggel. De Down-szindrómásan is gyönyörű életutakat lehet bejárni, és erre nem is kell jobb példa, a kis Kennedynél, akinek most az édesanyja meséli el páratlan történetét.

Az első lépések Kennedy családjának is embert próbálóak voltak, hiszen napjaik nagyrészét a kórház falai között kellett töltsék, abban reménykedve, hogy egyszer csak hazatérhetnek és majd az otthon melegében nevelhetik a kislányt.

„Annyi mindenen keresztül ment. Totyogó korára már 30 műtéten volt túl úgy, hogy közben közrejátszott a leukémia, sőt, még egy ágyéki gerinc csigolyáinak összecsontosodását elősegítő műtétet is végrehajtottak rajta. Kemény út áll mögötte, de valahogy mindig meg tudta őrizni a pozitív attitűdjét és még a legnagyobb fájdalmak közepette is nevetni tudott” – idézi fel Kennedy édesanyja a fájó emlékeket.

A siker felé vezető út

A modellkedés és a színészkedés valahogy mindig természetes volt számára. Ez már egészen fiatal korában kiderült.

„Kennedy mindig is imádta a kamerát, sőt már 6 évesen modellkedni kezdett egy kis helyi butiknak. A fotókért cserébe pedig mindig megtarthatta a szép ruhákat.” – mondta az anyuka.

„Idővel az Instagram fiókját is elindítottuk, amire rögtön felkapta a fejét egy ügynök, aki azonnal fel is ajánlotta élete első nagyobb munkáját Los Angelesben. Ekkor már 10 éves volt és imádta a munka minden egyes pillanatát. Azóta rendszeresen pózol a kamerák előtt, mintha mindig is erre született volna.”

„Már a modellkedések előtt is szeretett táncolni. 5 évesen rögtön a gerincműtét után nekilátott a táncnak és 6 évesen már balettversenyekre járt. A tánccsapatban ő az egyedüli, aki speciális odafigyelést igényel, de a közösség szereti és sok barátra tett szert. A tánc szerves része az életének, ezért úgy hiszem még akkor is űzni fogja, ha már leérettségizett.”

A kitartás és a támogatás volt a kulcsa mindennek

Kennedy története 16 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta megannyi hullámvölgyet jártak meg együtt, de szerencsére sokkal több jó történt a lánnyal, mint amennyi rossz. Szeretet, odaadás és támogatás révén Kennedy páratlan életutat járhat be, melyen tovább a barátja is elkíséri.

„16 év távlatából elmondhatom, hogy sokkal több jó dolog történt velünk, mint amennyi szomorúság ért. Amikor diagnosztizálták a szindrómával nagyon sötét jövőt jósoltak neki az orvosok, de ez a lány azóta is folyamatosan rácáfol az orvosok szavaira.”

„Az a sok szakértő, akik az évek során minden figyelmeztetésüket így indították, hogy majd sosem lesz képes…, most mind felkaphatják a fejüket mert a lányom megmutatta, hogy, igenis mindenre képes, amit csak elképzel. És rendkívül szerencsésnek tartom magam, hogy az édesanyjaként az első sorból nézhetem végig a fejlődését.”

A lány tervei most többek között az is szerepel, hogy nekivágjon egy felvilágosító kampánynak, mely keretein belül középiskolákba látogatna el és kortársainak beszélne a Down-szindróma nehézségeiről.

„A Down-szindrómás emberek is pont olyanok, mint az átlagember. És ezt legjobban Kennedy Instagram fiókja bizonyítja, pont olyan, mint akármelyik tini: imád vásárolgatni, üzeneteket küldözgetni, sokáig aludni, a barátaival lenni és szórakozni.”

„Az életünk minden területén találkozhatunk fogyatékossággal élő emberekkel, de remélem, hogy egyre többen veszik majd a bátorságot és nyitnak feléjük, amiből akár barátság is születhet.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek