UtazásEurópa 5 legszebb kastélya és palotája

Európa 5 legszebb kastélya és palotája

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha már itt a tavasz, ideje kimozdulni a házból, és szabadtéri programokat szervezni. Kiváló lehetőség erre egy körút tervezése, amelynek során Európa legcsodálatosabb 5 kastélyát és palotáját tekintheted meg. A ranglistát mi álljuk, a többi rajtad múlik!

Fotó: David Barrena
Fotó: David Barrena

1. Chambord, Franciaország

A Loir-et-Cher településen lévő Château de Chambord királyi kastély a legnagyobb ilyen építmény a Loir francia partjain, és egyike a világ legismertebb kastélyainak. Hírességét a francia reneszánsz stílusú architektúrának köszönheti. I. Ferenc király építtette annak céljából, hogy rezidenciaként szolgáljon számára, ha vadászatra indul.

Fotó: Archaeology Travel
Fotó: Archaeology Travel

2. Mont Saint-Michel, Franciaország

A Mont-Saint-Michel egy gránitszikla a Saint-Malo öbölben, észak-nyugat Franciaországban. Itt történik meg a legérdekesebb apály-dagály jelenség: dagálykor szigetként, apálykor pedig félszigetként tündököl. A Szent Mihály Hegyének fordított sziklán egy parányi falu található, valamint egy megerősített kolostor is kimagaslik, amely a 8–14. századból való. A franciaországi Normandiában ez a leglátogatottabb vidék, a jellegzetes apály-dagály jelenségnek köszönhetően.

Fotó: Nite Dan
Fotó: Nite Dan

3. Neuschwanstein, Németország

A II. Lajos bajor királynak épített három királyi kastély közül ez a legismertebb. A Bajor Alpokban felépített Neuschwanstein sosem lett befejezve, ugyanis még nem volt készen a király halálakor (1886-ban), így utólag már nem foglalkoztak a véglegesítésével. Azonban a 19. század romantikus architektúrájának jegyei pontosan kivehetők belőle. A Disneyland-i Csipkerózsika kastélya az ő mintájára készült.

Fotó: Luiyo
Fotó: Luiyo

4. Palacio da Pena, Portugália

A Sintrában lévő Pena Nemzeti Palota az egyik legrégebbi ilyen típusú építmény Európában, amelyet a romantikus stílus ihletett. Eredetileg királyi palotának készült, aztán kolostorként működött tovább.

Fotó: Monica
Fotó: Monica

5. Vajdahunyad Vára, Románia

Más néven a Korvinok Kastélya, az egyik legmarkánsabb építészeti elem, amely a gotikus stílust képviseli Romániában. A kastélyt a 15. században Hunyadi János építtette. A legendák szerint, itt vetették tömlöcbe Vlad Ţepeş (ismertebb nevén Vlad Dracul) havasalföldi fejedelmet. A kastélyba egy fahídon keresztül lehet bejutni, amelyet négy masszív kőoszlop tart a magasba.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek