KuriózumÉszrevetted, hogy a jó emberek vonzzák a negatív személyek társaságát? A pszichológus...

Észrevetted, hogy a jó emberek vonzzák a negatív személyek társaságát? A pszichológus tanácsa: hogyan kerüld el a hasonló helyzeteket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Terápiás tevékenységem során arra lettem figyelmes, hogy azok a személyek, akik lelkileg túlzottan érzékenyek, valósággal vonzzák a pszichopaták és a narcisztikus problémákkal rendelkezők társaságát. Egy idő után pedig úgy érzik, hogy teljesen leszívják a problémás személyek az energiájukat, és ők is negatív színben látják a világot.

Mit tehetsz, ha te is szembesültél már hasonló helyzettel? Az alábbiakban néhány olyan tippet mondok, melyek segítségével meg tudod őrizni a kiegyensúlyozottságod, és ki tudod szűrni a negatív, energiavámpír, és személyiségi zavarokkal küzdők társaságát.

Egy egészséges önszeretet a legfontosabb módja annak, hogy meg tudj szabadulni a toxikus kapcsolatoktól, és helyzetektől. Az empatikus személyek számára egy kicsit nehezebb a helyzet, hiszen ők valóban segíteni szeretnének, viszont azt már nem veszik észre, hogy egy csomó energiát belefektetnek egy toxikus kapcsolatba, de az illető személy nem akar megváltozni.

Olyan kapcsolatokba fektess energiát, melyek által igazán önmagad lehetsz, nem nyomnak el, nem használnak ki, és nem töltenek fel negatív energiával.

1. Határozd meg a félelmeid és a korlátaid

Miért hiányzik belőled az önszeretet? Hogyan alakultak ki a korlátaid, félelmeid? Mi a legnagyobb félelmed? Attól félsz, hogy túl jó vagy, és kihasználnak, vagy az alacsony önértékelésed okoz gátakat? Miután megnevezted a félelmeid, sokkal könnyebben át fogsz tudni lépni a korlátaidon, és egy felszabadult életet fogsz élni.

2. Végezz naponta szellemi gyakorlatokat

Válassz egy olyan szellemi “edzést”, amelyet naponta tudsz végezni, hogy harmóniában maradhass önmagaddal. Ilyen lehet például a meditáció, segítségével könnyen összekapcsolódhatsz a legbelső éneddel, és rátalálhatsz a belső erődre.

3. Békülj ki önmagaddal!

Bocsáss meg önmagadnak, és a környezetednek is, soha senki és semmi iránt ne táplálj magadban haragot. Mutass együttérzést, szabadulj meg a bűntudattól, a frusztrációtól, és éld szabadon szárnyalva az életed.

4. Bízz magadban és hallgass a belső hangodra!

Az intuíció az egyik legfontosabb kincs, ha elég fogékony vagy rá, és befelé figyelsz, akkor olyan jelzéseket fogsz kapni, amelyek által rátalálhatsz a helyes útra. Bízz benne, hogy, amit igazán akarsz, azt meg tudod csinálni.

5. Távolodj el mindentől, ami nem táplálja a lelked

Te vagy az egyetlen, aki egy boldog életet alakíthatsz ki magadnak. Ne másokat hibáztass, vonj felelősségre, ne legyenek elvárásaid. Járd a saját utad, tegyél meg mindent annak érdekében, hogy egy szebb életed legyen. Ha valami nem szolgálja a hasznod, visszahúz, akkor attól szépen meg kell szabadulni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek