HolotropikumErre a vitaminra minden nőnek szüksége van!

Erre a vitaminra minden nőnek szüksége van!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kevesebb ráncot és egészségesebb fogakat szeretnénk? Ez nem lehetetlen, sőt a K2-vitamin egyenesen a segítségünkre lehet ebben!

Ez a vitamin a ráncok kialakulásától a rákos elváltozásokig szinte mindent megakadályoz. Vannak olyan hölgyek, akiknek nincs szükségük külön kalcium bevitelre, mert a K2-vitamin normális szinten tartja szervezetük kalcium szintjét is.

Mostanában mindenki a D-vitamin előnyeiről beszél, de úgy tűnik, senki nem foglalkozik azzal a ténnyel, hogy a K2-vitamin nélkül a D-vitamin nem fejtheti ki előnyét a szervezetünkre.

Miért olyan fontos a K2-vitamin rendszeres fogyasztása?

A csontok egészsége – a kalcium nagyon fontos szerepet játszik a csontok egészségében, különösen a sűrűségüket tekintve.

Bizonyíték van arra, hogy a K2-vitamin növelheti a csontok egészségét és csökkentheti az oszteoporózis (csontritkulás) kockázatát. A Current Pharmaceutical Design 2004-es jelentése szerint, a tudósok kutatásokat végeztek a K2-vitamin és az csontritkulás összefüggésével kapcsolatban.

Az eredményekből kiderült, hogy a K2-vitamin stimulálhatja a csontképződést, így ellensúlyozva az idős kor miatt bekövetkező hirtelen csonttöréseket. Eszerint a K2-vitamin támogatja a csont ásványi anyag sűrűségét és megakadályozza az előrehaladott életkor miatti csontritkulásban szenvedő betegek ebből adódó csonttöréseit.

A kutatók megállapították, hogy a K2-vitamin és a biszfoszfonátok (a csontritkulást megakadályozó gyógyszerek egy csoportja) kombinációja hasznos lehet a menopauzás nőknél előforduló törések és a csontritkulás megelőzésében.

A fogak egészsége – a fogszuvasodás, a fogérzékenység vagy a szájüreg egyéb problémái, mind-mind csökkenthetők vagy megelőzhetők a K2-vitaminnal.

Szív- és érrendszer – a vérrögök képződése pontosan a szervezet K2-hiányának közvetlen következménye. A vérrögképződéshez a kalcium-lerakódások vezetnek, és nagyon fontos, hogy elegendő mennyiségű K2-vitamin legyen a szervezetben, amely képes feloldani a vénákban és az artériákban található e fajta lerakódásokat.

A vénák egészsége – a visszér, a szív- és érrendszeri betegségek kategóriájába tartozik, és ennek oka a kalciumnak az érfalakon történő lerakódása.

Rákmegelőzés – az előzetes kutatások szerint, a K2-vitamin segíthet a rák egyes formáinak kezelésében. Például az International Journal of Oncology-ban megjelent tanulmányban a kutatók megállapították, hogy a K2-vitamin elősegítheti a tüdő rákos sejtjeinek halálát.

Miben találjuk a K2-vitamint?

A fő forrás, amelyből megszerezhetjük a K2-vitamin szükségletünket, természetesen a táplálkozás. A K2-vitamin forrásai a tojássárgája, a máj, valamint a sajtok bizonyos fajtái.

Ha mindezek mellett még egy erőteljes érvet szeretnénk a K2-vitamin mellett, íme: a K2 vitaminforrások nagyon alacsony kalóriatartalmúak: 100 g főtt fehérrépában 36 kalória, 100 g főtt spenótban 41 kalória, 100 g karalábéban 29 kalória, ugyanannyi kelbimbóban 61 kalória, brokkoliban 44 kalória, és friss petrezselyemben mindössze 3 kalória van.

Mindezek a zöldségek az ajánlott napi K-vitamin adagot biztosítják, sőt egyesek még tízszer többet is tartalmaznak (fehérrépa, spenót).

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek