Erősítsd az immunrendszered kellemes, pozitív érzések rendszeres “fogyasztásával”!

Egyre jobban közeledik az ősz, a meteorológusok szerint jövő héten eléggé lehűl az idő, ezért nem árt felkészíteni a szervezetet a megfázást, influenzát okozó vírusok támadásaira hogy az immunrendszer időben tudjon reagálni a kórokozókra, így előzve meg a betegségeket.

Erősítsd az immunrendszered kellemes, pozitív érzések rendszeres “fogyasztásával”!

Egy nemrég közölt tanulmányban arról tesznek említést a szakemberek, hogy az immunrendszer erősségét illetően hatással vannak az érzelmek is. Természetesen aki jól érzi magát a bőrében, aki jókedvű, boldog, annak az immunrendszere is erősebb, míg a negatív érzelmi burokban élők könnyebben betegedhetnek meg.

A Frontiers in Immunology szaklapban londoni kutatók arról számolnak be, hogy a T-limfocita fehérvérsejtek aktivitása, azaz védekező álláspontja nagyban függ a környezeti hatásoktól, amelyek az érzelmeket is befolyásolják. Mindezt egérkísérletekkel bizonyították be, hiszen voltak olyan egerek, amelyek egyszerű terráriumban éltek, csak forgács volt alájuk téve, más egerek már kaptak pár ágat, fadarabot berendezésül, a harmadik egércsoport viszont alagútrendszerekben mászkálhatott, bújhatott el, pihenhetett nyugodtan.

Két hét múlva fertőzést okozó vírusokat adtak be az egereknek. A feltételezés beigazolódott, ugyanis a jobb, ingergazdagabb környezetben élő egerek T-limfocitái sokkal aktívabbak voltak, összesen 56 immunszabályozó gént aktiváltak, ezáltal sokkal nagyobb védelmet nyújtva a kórokozók támadásaival szemben.

Ebből kiindulva érdemes tehát minden nap úgy élni, hogy valami pozitív élményt szerezzünk magunknak, egymásnak, mert ezáltal könnyebben és egészségesebben fogjuk átvészelni a téli időszakot.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top