Egy bizonyos életkor után rájössz, a világon a legfontosabb dolog az egészség! Azonban sajnos számtalan egészségtelen szokásnak hódolunk mielőtt erre rájönnénk. Csak egy kis lépést (vagy néhány guggolást) tegyünk nap mint nap egészségünk érdekében!

Kolozsváron egy olyan jegyautomatát avattak nemrég, ami az egészség megőrzésére ösztönöz. Működési elve egyszerű: ha csinálsz 20 guggolást, kapsz egy ingyen buszjegyet. És mivel 20 guggolás nem a világvége, a vártnál sokkal többen igénylik az ingyen buszjegyeket.

Az automata sajnos csupán két hétig van üzemmódban, de talán ez is elegendő ahhoz, hogy több ember elgondolkozzon rajta, mennyire fontos is az egészsége. Az okos buszmegálló a Sports Festival kezdeményezésére került Kolozsvár egyik igencsak forgalmas utcájára.

A 20 guggolásért cserébe kapott “egészség jegy” a városon belül bármelyik tömegközlekedési eszközön használható, egy utazásra jogosít fel. Reggel 5 és este 11 óra között bárki, aki 2 perc alatt elvégez húsz guggolást egy jegyet kap cserébe. Az okos gépezetbe egy olyan szoftver van beépítve, amely egy kis kamera segítségével azonosítja és számolja a térdmozgásokat.

A Sports Festival két héten keresztül egy kampány keretén belül állja a kiadott jegyek összegét. A Sport Európai Hete alkalmából indított mozgalom célja a sportolásra és az egészséges életmódra felhívni minél több ember figyelmét.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.