A bukaresti Off-Road Adventure Romania egyesület tagjai már hosszú ideje önkénteskednek és jótékonykodnak, de ez a történet őket is nagyon meglepte. A pásztor fiúval való találkozásuk igazán szívbemarkoló volt!

A hátrányos helyzetben élő családok csupán a szociális támogatásból élnek, és igen nehezen tudják a gyerekek számára biztosítani a kiegyensúlyozott és egészséges élethez való legszükségesebb hozzávalókat. Arról nem is beszélve, hogy az édességet szinte soha nem tudják megengedni maguknak!

A 2016-ban készült fénykép a természetben élő pásztoremberek életének egy valós pillanatát örökítette meg, és azóta vírusként terjed a világhálón. A pásztorok sokszor utolsó pénzüket is az állatok ellátására, élelmezésére, és a menedékhelyek javítására költik, így alig marad valami a saját maguk, és a gyerekeik számára.

A kép Sopotu-Nou községben készült, Caras-Severin megyében, amikor a bukaresti egyesület tagjai néhány tonna élelmiszert vittek 300 rászoruló számára. A térség lakosságának nagyrésze mezőgazdaságból él, azt eszik, amit megtermeltek. Ha egyik évtől a másikig nem tart ki a kukorica vagy a burgonya, akkor bizony éheznek.

A hátrányos helyzetben lévők másik fő bevételi forrása a mezőgazdasági támogatás, de sokszor annak kézbesítésével is gondok adódnak, és amúgy sem elegendő arra, hogy az állatok mellett egy többtagú család meg tudjon élni belőle.

A kép viszont magáért beszél, nagyon sok mindent elárul az ottani helyzetről: a kis pásztorgyerek sírni kezdett, amikor csokit kapott!

Fotó: Lucian Muntean

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.