HolotropikumEl akarod kerülni a demenciát? A neurológus szerint ezzel a módszerrel távol...

El akarod kerülni a demenciát? A neurológus szerint ezzel a módszerrel távol tarthatod magadtól a kórt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem egy módja létezik annak, hogy mindig fitten tartsuk az elménket. Van azonban egy egyszerű módszer, mellyel késleltethetjük vagy akár el is kerülhetjük a demencia kialakulását.

A neves neurológus, Dumitru Constantin Dulcan professzor szerint mindössze annyit kell tennünk, hogy olvasunk, és nem nézünk többé hírműsorokat! Ez ugyanis az elme boldogságának kulcsa.

„Ha el akarod kerülni a demenciát, hagyd ki a híreket. Ne nézd, ne hallgasd. Olvass! A napi olvasás 10 évvel elhalasztja a demenciát. Másrészt, nem élhetsz ebben a világban remeteként, tudásra van szükséged. Jómagam is nézem a híreket, de rájövök arra, mindenféle ostobaságnak ki vagyok téve, amit kénytelen vagyok elviselni, csak hogy tudjam, mi lesz holnap, vagy mi történt ebben a világban” – magyarázza a neurológus.

Ami a boldogságot illeti, Dulcan professzor úgy véli, a boldogság a pszichológiai lényünk teljes kiteljesedésének érzése.

„Van egy vágyam, kielégítettem, teljesnek érzem magam. Holnap újabb kívánságom lesz. És akkor egy bizonyos ponton a boldogság tulajdonképpen a vágy folyamatos keresése, hogy teljesnek érezzem magam. Ez a kiteljesedés érzése, amivel az élet előtt állsz” – fogalmaz a szakember.

„Ám ebben az életben köztudott, hogy a földön nem lehet csak úgy boldognak lenni. Nem csak boldogság van, hanem szenvedés is. A dolgok mulandóságának mindig a gondolatainkban kell lennie. Ha a világot racionálisan, nem csak szenvedélyesen-érzelmesen uraljuk, akkor jól élhetünk benne, alkalmazkodhatunk hozzá, de ha az élet nehéz pillanatait nem tudjuk ésszel leküzdeni, akkor mindig boldogtalanok leszünk” – árulja el a szakember.

Dulcan professzor azt tanácsolja, hogy értsük meg, a mi életünk mások életének tiszteletével kezdődik. Abban a pillanatban, amikor lerohanjuk valaki más életét, bármilyen formában – erkölcsi, fizikai formában – attól a pillanattól kezdve mi is boldogtalanok vagyunk, és ők is boldogtalanok.

„Tiszteld embertársaidat! A kölcsönös tisztelet az egyetlen feltétele a normális együttélésnek. Minden, amit rosszul csinálunk, visszaüt. Minden cselekedetnek van egy reakciója. Minden viselkedésem, minden ostoba gondolatom visszafordul rám és másokra. Az Univerzumban nincs veszteség” – hangsúlyozza a neves ideggyógyász.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek