BlogEgyünk meg egy gerezd fokhagymát egy órával evés előtt reggel és evés...

Együnk meg egy gerezd fokhagymát egy órával evés előtt reggel és evés után egy órával este!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A helyes (vagy helyesnek hitt) táplálkozásról könyvek tucatjai jelennek meg, néha egymással ellentétes állításokat fogalmaznak meg. Hogyan foglalhatnánk össze a táplálkozással kapcsolatos elveket? – kérdeztük Szabó György parapszihológust, alternatív gyógyítót.

fokhagyma

A táplálkozással szeretnék egy kicsit bővebben foglalkozni a későbbiekben, ezért most inkább a méregtelenítés időszakában alkalmazott elveket ismertetném. A mai európai ember ésszerűnek mondott táplálkozási elveinek alapjait már a bibliai időkben is megtalálhatjuk. Idézzük most János apokrif evangéliumát „Az Ember Fiának csodálatos gyógyításairól és tanításairól” (fordította Dr. Székely Edmond arámi eredeti alapján) A mű az esszénus közösség erre vonatkozó ismereteit foglalja össze:

„Egyetek mindig az Isten asztaláról: a fák gyümölcseiből, a mezők magjaiból és füveiből, állataidnak a tejükből, és méheidnek az ő mézükből. Mert mindaz, ami ezeken kívül vagyon….betegségek útjain a halálba vezet. Azok az eledelek pedig, amelyeket Isten dúsan terített asztaláról esztek, erőt és ifjúságot öntenek a ti testetekbe és soha betegséget nem láttok. Amikor pedig az Ő asztaláról esztek, úgy egyetek mindent, ahogyan azt a Föld-Anyánk asztalán találjátok. Ne keverjétek és főzzétek össze-vissza, nehogy gőzölgő mocsárrá váljanak a ti beleitek. Elégedjetek meg két-háromféle eledellel, amit mindenkor találtok a Föld-Anyátok asztalán és ne akarjátok felfalni mindazt, amit magatok körül láttok. Mert bizony mondom néktek, ha mindenfélét összeesztek, a ti testetekben megszűnik a ti testetek békéje és örökös háború fog dúlni bennetek. Amikor pediglen esztek, sohasem egyetek egészen jóllakásig. Figyeljétek meg ezért, hogy mennyit ettetek, amikor már többet nem kívántok enni, és egyétek mindig ennek egyharmadával kevesebbet…. Ne egyétek a távoli birodalmakból hozott tisztátalan ételeket, hanem mindig azt egyétek, ami a ti földjeiteken és fáitokon terem. Mert jól tudja a ti Istenetek, hogy hol, mire van szükségetek, és minden birodalmak minden népeinek azt adja eledelül, ami a legjobb az ő számukra. Lélegezzél lassan, és mélyen evésednél, hogy a Levegő Angyala megáldja a te ételedet. És rágd meg teljesen fogaiddal a te ételedet, hogy folyékonnyá változzon az, és vérré tegye azt benned a Vérnek Angyala. És olyan lassan egyél, mint amikor az Úrhoz imádkozol…. Méreggé válik a ti testetekben mindaz, amit szomorúan, haraggal, vagy kívánság nélkül esztek. És sose ülj le az Úr asztalához, mielőtt az Úr nem hívat téged az Étvágy Angyalával. Ne feledkezz meg róla, hogy minden hetedik nap az Istennek szenteltetett. És ne egyél a hetedik napon semmiféle földi eledelt, hanem csak Isten Igéjével élj!”

A szövegezés kissé régies, de a mondanivaló ma is aktuális!

Igen, ez a tanítás szinte nem igényel kommentárt, minden szava ma is igaz. Jobbat keresve se lehet találni… Nem cél az, hogy valamely végletes módon vegetáriánusok legyünk, csak tartsuk be az ésszerűséget, és próbáljunk az „arany középúton” maradni a táplálkozás terén is, a fentieket figyelembe véve az alábbiak szerint:

  • étrendünkben a friss gyümölcs, zöldség, gabona legyen túlsúlyban,
  • kerüljük az ételeink túlfőzését, túlsütését,
  • finomított és mesterséges készítményeket mellőzzük,
  • figyeljünk az ételtársítás elveire,
  • mennyiségileg kevesebbet együnk,
  • kerüljük a finomított lisztet, cukrot, a húst és a tojást.

Nos, a szervezet méregtelenítés komplex rendszerének fő pilléreit megismertük. Hetente tartunk egy böjtös napot, ésszerűen megváltoztattuk a táplálkozásunkat és kitisztítottuk a vastagbelet. Hogyan léphetünk tovább?

A gyomor- és bélmikroflórát az ember helytelen táplálkozási szokásai alakítják ki. Az élesztős tésztafélék, a tej és különféle orvosságok fogyasztása révén jelentős mértékben találhatók a bél mikroflórában élesztők, sztaffilokokkuszok, gombák, konídiumfélék, és más paraziták (candida). Ezek befészkelődnek az emésztőszervek nyálkahártyáiba és elszívják előlünk a tápanyagokat és élettevékenységük során számunkra mérgező anyagokat termelnek. Hogyan szabadulhatunk meg tőlük?

A böjt során szünetel a táplálék bevitele így ezen paraziták jelentős része egy 8-10 napos böjt során elpusztul. A beöntések hatására a béltraktus alsó szakasza a vastagbél tisztul meg; a bélsárkővel a mikroorganizmusok nagy része is eltávozik. Ha a böjt után a fentebb leírt ésszerű táplálkozási elveket is betartjuk, a bevitt friss, nagy rosttartalmú és megfelelően társított ételek nem válhatnak a mikrobák táptalajává. A fennmaradó patogének ellen a természetgyógyászat a fokhagymakúrát ajánlja:

Egy órával a reggeli előtt, és egy órával vacsora után együnk meg egy-egy gerezd fokhagymát. Semmit ne együnk hozzá, semmit ne igyunk rá. Ne csodálkozzunk, és ne féljünk, ha a gyomrunkban égő érzés jelentkezik. A fokhagyma elpusztítja a parazitákat, de eléri a nyálkahártya sérüléseit is (persze dezinficiálja is azokat) és ettől ered a kellemetlen érzés. Kb. 2-3 hét múlva az égés megszűnik, hasunk étkezés után már nem püffed. Ez annak a jele, hogy a fentebb említett élősködők elpusztultak és kitakarodtak szervezetünkből. Az eljárás megismételhető profilaktikus céllal is szükség szerint negyedévente, vagy évente. Teljesen veszélytelen.

Foglaljuk össze, hogy akkor hol is tartunk most a méregtelenítés folyamatában!

Ha eljutottunk idáig, azaz kitisztítottuk a vastagbelet, (és ennek tisztaságát folyamatosan fenntartjuk) ezzel párhuzamosan belekóstoltunk a böjtölés örömeibe, (és rendszeresen ismételjük) majd a böjt után rendeztük a táplálkozásunkat, elmondhatjuk, hogy szervezetünk öngyógyító képességét visszafogó tényezőket megszüntettük. Beindultak az alapvető természetes méregtelenítési folyamatok. Ha valaki idáig eljut, az elmondhatja, hogy az alapvető teendőket megtette egészsége érdekében.

A továbbiakat szervezetünk önmagától is képes elvégezni: néhány év alatt – ha közben nem térünk vissza korábbi táplálkozási- és egyéb rossz szokásainkhoz-testünk megtisztul. Fokozatosan megszabadulunk betegségeinktől, sőt még a megbetegedés lehetőségétől is. A következőkben leírt tisztítási módok a további méregtelenedés idejét rövidítik le. Ezekről a „kiegészítő” módszerekről lesz szó legközelebb…

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek