HolotropikumAlternatív gyógyászatKezd a gyógyulásod a salaktalanítással. Minden, amit az ésszerű böjtölésről tudni kell

Kezd a gyógyulásod a salaktalanítással. Minden, amit az ésszerű böjtölésről tudni kell

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A múlt alkalommal a szervezet méregtelenítés komplex rendszeréről beszéltünk Szabó György parapszichológus, alternatív gyógyítóval. Folytassuk tovább az ismerkedést a komplex rendszer legfontosabb pilléreivel!

bojt-italok

Mielőtt bármilyen gyakorlatba is belefognánk, felhívom a figyelmet, hogy az itt következő különféle tisztító módszereket a leírások PONTOS betartása mellett szabad csak végezni!

A tisztító eljárásokat minden felnőtt ember végezheti. Akinek valamilyen idült betegsége van (magas vérnyomás, cukorbetegség, szívproblémák, stb.) az feltétlenül konzultáljon orvosával! A tisztító eljárások egymásra épülnek, ezért NAGYON FONTOS A SORRENDISÉG BETARTÁSA. (Ezen szabály alól egy kivétel mégis van: a béltisztítást és a böjtöt lehet és célszerű is egyidőben alkalmazni.)

Alapszabályként lehet tekinteni a következőket is:
· AZ EGYES ELJÁRÁSOK VÉGZÉSE SORÁN FIGYELJÜNK A SZERVEZETÜNK VISSZAJELZÉSEIRE!
· Kezdjük el a tisztításokat bátran, de ne ész nélkül: ne erőltessük feltétlenül azt, ami fájdalmas, vagy kellemetlen; ne erőszakoljuk meg magunkat! Az első teendő tehát a szervezet-méregtelenítés komplex rendszerében a böjt!
·
Miért a böjt az első? Van ennek valami külön jelentősége?

A szervezetünk különféle működései közül a táplálék felvétele, megemésztése az emésztett anyagok felszívása igényli a legtöbb energiát. Ha ezt a sok energiát felhasználó működést visszafogjuk azáltal, hogy egy-egy nap, vagy akár több napon keresztül böjtölünk, akkor mivel nincs bevitt táplálék, amit rengeteg energia árán szét kellene bontani és a szervezetünk számára hasznosítható állapotba hozni az emésztéshez, felszíváshoz fel nem használt energia pluszként megmarad. Így a testünk mintegy ”lélegzethez jut”, nem kell a napi méregtelenítéssel foglalkoznia, hanem a régebben felhalmozott, számára káros anyagoktól megpróbál megszabadulni. Ilyenkor szinte nagytakarítás történik testünkben. Az eddig (főleg zsírszövetben) raktározni kényszerült méreganyagok a böjt ideje alatt a véráramba kerülnek és a kiválasztó szerveken keresztül megszabadulunk tőlük.

Hogyan kezdjünk akkor neki, és mire érdemes odafigyelni?

Minden héten – lehetőleg pihenőnapon – tartsunk 24-36 órás böjtöt. (Különösen alkalmas a holdhónap 11. és 25. napja.) A böjti napon vizet igyunk. Minden pohár vízhez adhatunk fél kávéskanál mézet, és egy kávéskanál frissen facsart citromlevet. Ihatunk frissen nyert gyümölcs- vagy zöldséglevet tetszés szerinti mennyiségben. (A dobozos levek nem alkalmasak erre a célra.) Vagy ihatunk gyógyteákat. Ezeken a napokon pihenjünk, olvassunk, meditáljunk, és egyáltalán, forduljunk egy kicsit a belsőnk felé. Komolyabb fizikai munkát sem tanácsos ilyenkor végezni. A böjt befejezésének módszerét tartsuk be! Az egynapos böjtök befejeztével célszerű nyers salátát enni, aminek alapja lehet reszelt sárgarépa, káposzta, alma. A saláta készülhet kevés citromlével, vagy almaecettel ízesítve. A saláta utáni étkezéskor ehetünk párolt zöldséget: káposztát, spenótot, zellert, zöldbabot, stb. A további étkezéskor ehetünk gabonákból (barnarizs, búza, árpa, köles, stb.) készült kását, teljes őrlésű lisztből készült kenyeret. NE EGYÜNK A BÖJT UTÁN KÖZVETLENÜL ÁLLATI EREDETŰ TERMÉKEKET!

Mi történik a testünkben a böjtölés során?

Az 1-2 napos böjt könnyen elviselhető, bár kezdetben kellemetlen tünetek is előfordulhatnak: szédülés, fejfájás, gyengeségérzés. Ezeket a kellemetlenségeket egyrészt a szervezetben jelenlévő antitoxinok produkálják, mert elmaradt a megszokott táp- és mérgező anyagok bevitele (kávé, tea, alkohol, nikotin, stb.) és így nincs mit semlegesíteni, másrészt a böjt hatására a véráramba kerülnek az eddig tartalékolt mérgek is. Jeleznek az emésztőszervek is, de ez a böjtök során jelentősen csökken, majd teljesen megszűnik.

Érdemes lehet esetleg hosszabb böjtöt is tartani?

Igen, lehet, de csak a fokozatosság elvét betartva. Ha már jól hozzászoktunk a heti 24-36 órás böjthöz, (kb. 2-3 hónap után) megpróbálkozhatunk a 3-4 napos, később pedig a 7-10 napos böjttel is. Hosszabb böjtölés kezdő időpontjának meghatározásánál vegyük figyelembe a holdciklusokat és az évszakok váltakozását is. De már rövid böjtök alatt is alaposan pihen, kitisztul, regenerálódik és erősödik a szervezet.

Minél többet böjtölünk, annál egészségesebbek leszünk! Lényeges, hogy ne éhezzünk, hanem böjtöljünk! Lássuk világosan a különbséget! Az éhezést a külvilág kényszeríti ránk azzal, hogy a táplálkozás lehetőségét megvonja. (Valami oknál fogva nincs élelem /háború, börtön, természeti csapás, stb./ így végső soron az életösztön szenved csorbát.)

A BÖJTÖT VISZONT MI, SAJÁT ELHATÁROZÁSBÓL TUDATOSAN VÁLLALJUK ÉS TESSZÜK, EZÉRT A BÖJT EGÉSZ IDEJE ALATT LEGYÜNK JÓKEDVŰEK, HISZEN MOST TUDATOSAN, SAJÁT MAGUNKÉRT, SAJÁT EGÉSZSÉGÜNKÉRT TESZÜNK VALAMIT!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek