KoktélEgymásba szerettek, miután mindkettejüknek meghalt a párja - most együtt nevelik 8...

Egymásba szerettek, miután mindkettejüknek meghalt a párja – most együtt nevelik 8 gyereküket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Két wisconsini özvegy újabb esélyt kapott a boldogságra, miután mindketten tragikus körülmények között veszítették el házastársaikat. A 42 éves Steve Ullmer és a 40 éves Erin most már négy éve házasok, és hat gyereket nevelnek közösen: négyet Steve első házasságából, kettőt pedig Erinéből. Az, hogy egymásra találtak, és egyesíteni tudták a családjaikat, mindkettejük számára igazi csoda volt, ami segített a gyógyulásban – írja a The Epoch Times.

Steve még a középiskolában ismerte meg első feleségét, Wendyt, aki egy évvel fiatalabb volt nála. Randevúzni kezdtek, de aztán a következő évben Steve egyetemre ment, ezért 5 éven át távkapcsolatban éltek. Az iskola befejezése után Wendy ápolónőnek tanult.

Steve az egyetem alatt alkohol- és drogproblémákkal küzdött, ami rányomta a bélyegét a kapcsolatára is. „Ez tönkretette a kapcsolataimat, hatással volt a tanulmányaimra, és elkezdtem fizikai sérüléseket szerezni az ivás miatt. Meg kellett műteniük, de Isten kegyelmes volt hozzám, lehetett volna sokkal rosszabb is a helyzet” – emlékezett vissza Steve. A nehézségek ellenére Wendy soha nem hagyta el őt. „A mai napig nem értem, miért maradt velem, de megtette. Nagyon szeretetteljes, őszinte ember volt.”

Fotó: Steve Ullmer

Steve megértette, hogy valamin változtatnia kell, és miközben a helyes utat kereste, elkezdte olvasni a Bibliát, és rátalált a hitre. „22 éves voltam, az egyetem utolsó évében. Nagyon másnapos voltam, és egyedül ültem az autómban az éjszaka közepén. Erősen éreztem Isten jelenlétét, fizikailag, olyan módon, amit nem tudok megmagyarázni. Ez megváltoztatott, és attól a naptól kezdve Jézusnak szenteltem az életemet” – emlékezett vissza a sorsfordító pillanatokra a férfi.

Két héttel később megkérte Wendy kezét, és nem sokkal később összeházasodtak. 13 éven át tartó házasságuk alatt négy fiuk született: Liam most 16, Jack 15, Silas 12 és Judah 8 éves. Nagyon boldogok voltak együtt, és úgy érezték, a családjuk kiteljesedett.

2017. március 16-án Wendy heves szívdobogást tapasztalt, de mivel már korábban is érzett hasonlót, nem aggódott különösebben. Steve ennek ellenére elvitte őt orvoshoz, és egy pulzusmérővel küldték haza. De a tragédia még aznap éjszaka bekövetkezett. Steve az éjszaka közepén arra ébredt, hogy a felesége levegő után kapkod mellette. Megpróbálta felébreszteni, de Wendy nem reagált. Steve mentőt hívott, és közben megpróbálta újraéleszteni a feleségét, de ez sem neki, sem a mentősöknek nem sikerült.

Steve és Wendy 2004-ben házasodtak össze – Fotó: Steve Ullmer

Végül a kórházban sikerült újraéleszteni Wendyt, és lélegeztető gépre helyezték, de az állapota nem javult, és amikor másodjára is megállt a szíve, az orvos nem javasolta az újraélesztést, de Steve ragaszkodott hozzá. A küzdelem azonban hiábavalónak bizonyult, és az akkor 36 éves Wendy másnap elhunyt.

Csak néhány hónappal később derült ki, hogy Wendy halálát a sarcoidosis nevű rendellenesség okozta, ez a szervezet sejtes immunreakciója, amelynek hatására granuloma képződik a szerveken. A granuloma a szervezet egyik védekezési formája, amivel a szervezet jellemzően valamilyen idegen anyagra, fertőzésre reagál.

Steve családját hihetetlen csapás érte, de az egyedülálló édesapa tudta, hogy erősnek kell maradnia a gyerekei érdekében. „Nagy kihívás volt hirtelen egyedülálló apának lenni, és megpróbálni felnevelni négy fiút, de ugyanakkor hálás voltam Istennek a gyerekeimért, mert ők tartották bennem a lelket” – mondta Steve.

Steve és Wendy családja 2014-ben – Fotó: Steve Ullmer

A család ugyanakkor a helyi közösségtől is sok támogatást kapott, és 2017 júniusában Steve megismerte Erint, aki hallotta a férfi történetét, és írt neki egy támogató üzenetet a Facebookon. Erin 2015-ben egy lövöldözésben veszítette el férjét és legidősebb lányát, és pontosan tudta, milyen nehéz időszakon megy keresztül Steve.

Erin is a középiskolában ismerte meg első férjét, Jont. Három gyerekük született: Olivia, Ezra, aki most 15 és Selah, aki 12 éves. 2015. május 3-án a család sétálni indult a közeli parkba, ahol bekövetkezett a borzalmas tragédia. Egy férfi, aki nem sokkal előbb lelőtt egy másik férfit, a családra is rálőtt, amikor a közelébe értek. Lelőtte Jont, Erint és Oliviát is. Erina lábán sérült meg, megragadta a mellette álló Selah-t, és futni kezdett. Ezután még két további golyó találta el – egy a kezén, egy pedig a hasán. Ekkor összeesett, de könyörgött Ezrának, hogy a húgával együtt szaladjanak tovább. A férfi, aki rájuk lőtt, ezután öngyilkos lett.

Jon és Erin családja 2010-ben – Fotó: Steve Ullmer

Erint kórházba szállították, ahol azonnal megműtötték. Amikor a műtét után felébredt, nem tudott beszélni a szájában lévő csövek miatt, de adtak neki egy darab papírt és tollat, és ő azonnal Jonról és Oliviáról kérdezett, és ekkor tudta meg, hogy férje és idősebb lánya életüket vesztették a lövöldözésben. Jon 33 éves volt, Olivia pedig 11.

Amikor Steve megkapta Erin vigasztaló üzenetét Wendy elvesztése után, meghatotta a nő önzetlensége. Beszélgetni kezdtek, és egyre közelebb kerültek egymáshoz. „Ő az egyik legkülönlegesebb ember, akivel valaha találkoztam. Olyan időben nyújtotta ki felém a kezét, amikor nagyon nehéz dolgokon mentem keresztül. Nagyon hálás vagyok neki” – mondta Steve.

A pár 2017 júliusában találkozott először személyesen egy keresztény zenei fesztiválon. Erin elárulta, hogy Steve is sokat segített neki a gyógyulásban, és a gyerekeik is megértették és támogatták egymást. Amikor Erin késznek érezte magát, Steve elkísérte őt a tragédia helyszínére, hogy megbékéljen a veszteségével.

Steve és Erin gyerekei – Fotó: Steve Ullmer

„Nagyon nehéz volt, de úgy éreztük, hogy képesek vagyunk ezekre a dolgokra együtt. Mindketten hisszük, hogy Isten sodort minket egymás útjába” – mondta Steve.

2018 áprilisában jegyezték el egymást, és két hónappal később összeházasodtak. Steve és Erin most meg akarják osztani a történetüket másokkal is, hogy megmutassák mindazoknak, akik hozzájuk hasonló veszteséget szenvedtek, hogy mindig van remény.

„A hitem, ez a béke képes megtartani engem, bármit is sodorjon utamba az élet. Nehéz megérteni, amíg meg nem történik, de semmi másban nem lehet ilyen szintű békére lelni” – magyarázta Steve.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek