KuriózumEgyetemi professzor: “A halál csak a tudatunk által keltett illúzió, az élet...

Egyetemi professzor: “A halál csak a tudatunk által keltett illúzió, az élet nem ér véget a test kimúlásával”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Robert Lanza, a Wake Forest University szakembere alkotta meg azt az elméletet, amelyet biocentrizmusnak nevezett el. A tanulmányában leírja, hogy véleménye szerint tudati alapon több valóság is létezhet, nem csak egy, így az élet jelentése is más megvilágításba kerül.

Egyetemi professzor: “A halál csak a tudatunk által keltett illúzió, az élet nem ér véget a test kimúlásával”

“Azt tanultuk meg, hogy a halált el kell fogadnunk, mert az a valóság, de mindez csak a tudatunkban létezik” – véli a professzor.

A biocentrizmus elmélete a párhuzamos univerzumok létezésének elméletével áll rokonságban, hiszen vannak olyan szakemberek, akik azt állítják, hogy végtelen univerzum létezik a világban és ez azt is jelenti, hogy végtelen valóságértelmezések alakulhatnak ki párhuzamosan.

A professzor szerint ha egy ember egész életében hisz a halálban, akkor az a realitás érvényesül a tudatában, hogy a halál pillanatában a testi funkciók leállnak és megszűnik a létezés. Igazából a halál bekövetkeztekor átalakul és akár örök életű lehet az az energia, ami korábban emberi testet öltött.

Robert Lanza professzor nem tagadja viszont azt, hogy a halál után a testben beindulnak a bomlási folyamatok, de felhívja a figyelmet, hogy a halál után az agyi aktivitás nem szűnik meg, hanem 20 W energia mutatható ki. Lanza szerint ez az energiatevékenység kerülhet át egy párhuzamos világba, ahol nincs sem tér, sem idő, így halál sem létezhet, tehát ez az örökkévalóság helyszíne. Ezért ilyen értelemben minden ember voltaképp halhatatlan.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek