KuriózumEgy tanulságos életlecke Buddhától, amely új megvilágításba helyez mindent!

Egy tanulságos életlecke Buddhától, amely új megvilágításba helyez mindent!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az emberek többsége azt hiszi, hogy a boldogság akkor fog beköszönteni az életükbe, ha a bankszámlájukon nagyon sok pénz lesz.

Egy tanulságos élettörténet Buddháról, amely új megvilágításba helyez mindent!

Ha valaki boldog ember akar lenni, előbb elégedettnek és hálásnak kell lennie, és értékelnie kell a jó dolgokat az életében, mert különben sosem tudja átérezni az igazi boldogságot.

Buddha erre már több évszázaddal ezelőtt rájött, így most következzen pár hasznos gondolat a legnagyobb spirituális tanítótól.

A szeretet mindent legyőz

Ha szeretetből cselekszünk, és úgy bánunk embertársunkkal, akkor ezzel jobbá tesszük a környezetünket, a világunkat. Ezzel pedig lépést teszünk egy boldog élet eléréséért.

Ne ítélkezzünk

Nehéz elképzelni a világot ítélkezés és rosszindulatú kritika nélkül, de nem árt törekedni rá. Plusz, nem mindig kell feltétlenül készpénznek venni, amit az emberek egy másikról mondanak.

Figyeljünk oda a szóhasználatra

Előbb gondolkozz, majd aztán beszélj – tartja a mondás. Ez azért hasznos, mert így kisebb az esélye, hogy kellemetlen helyzetbe kerülünk. Ne feledjük, a szavakkal néha nagyon mély sebeket ejthetünk.

Hallgassunk a szívünkre

A megérzéseink, a szívünk a legjobb tanácsadónk, ezért ha nehéz, kilátástalan helyzetbe kerülünk, akkor csendesedjünk el, hunyjuk le a szemünket és figyeljünk a belső hangra, amely megmondja, hogy mi a teendőnk. És Buddha szerint ez abban is segít, hogy rátaláljunk a spirituális megvilágosodás útjára.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek