Egy tanulmány szerint egy hosszú forró fürdővel ugyanannyi kalóriát égethetünk el, mint 30 perc gyaloglással!

Az elhízás még mindig világméretű problémát jelent, amely számos betegség kialakulásában játszik szerepet. Ahhoz, hogy kevesebb túlsúlyos ember legyen a világon, elsősorban az étkezési szokásokon kellene változásoknak végbemennie, de legalább ugyanilyen fontos lenne a rendszeres testmozgás bevezetése.

Azonban most egy kutatás azt állítja, hogy a fürdés során is sok kalóriát el lehet égetni, így aki nem tud, vagy szeret mozogni, az inkább fürödjön többet, állítják a szakértők.

Baily Lee Minneapolis-i bőrgyógyász szerint a gyógyfürdőknek még mindig kevés jótékony egészségügyi hatást tulajdonítanak, pedig ma már bizonyíték van arra, hogy az evés utáni fürdés során csökken a megemelkedett vércukorszint és a vérnyomás.

Egy 2015-ben, 2315 középkorú férfi bevonásával végzett kutatásból kiderült, hogy a többet szaunázók körében ritkábban fordult elő szívkoszorúér és keringési betegség, és a hirtelen bekövetkező szívleállás is kisebb arányban alakul ki.

Dr. Neil Morris szerint a meleg vizes fürdők nem csak a testre gyakorolnak pozitív hatást, hanem a lélekegyensúly helyreállításában is szerepet játszanak, hiszen a fürdőzők körében kisebb arányban fordul elő a depresszió, valamint a pesszimizmus.

Dr. John Harcup, a brit Spa Alapítvány orvostanács bizottságának tagja szerint a rendszeres fürdés-élmény test és lélek számára megnyugvást, kikapcsolódást okoz, csökkenti a stresszt, a szorongást, ez pedig jót tesz az egészségnek.

A kutatók azt is megállapították, hogy egy órás meleg vizes fürdőzés során akár 75 százalékkal több kalória égetődik el, ahelyett, hogy csak ülne az illető és nem mozogna semmit, ezért is érdemes hetente kétszer hosszú fürdőt venni, vagy gyógyközpontokban látogatást tenni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top