Julia Del Bianco táncosnő élete szerelme több mint 30 éve a tánc. A brazíliai São Paulo-i Campinas Egyetemen (Unicamp) szerzett táncos diplomát, majd megalapította a „Dance For Plus” iskolát, ahol balettórákat ad bármilyen testalkatú nők számára. Célja, hogy közösen legyőzzék a társadalom által felállított sztereotípiákat.

„Óvodás koromban, alig 3 éves voltam, amikor elkezdtem táncolni. Majd 6 éves koromban egy speciális tánciskolába írattak be, mostanra 33 évesen pedig már több, mint 30 év táncos múlttal rendelkezem. Úgy tűnik, mintha egész életemben táncoltam voltam, mindig is imádtam táncolni. Nem emlékszem arra, hogy tudatosan választottam volna a balettet, teljesen ösztönös volt, mindig is ezt szerettem volna. Az életem a tánc!” – mondta Julia.

Kezdetben nehézségei is adódtak a kissé túlsúlyos lánynak, hiszen a testalkata nem felelt meg, a balett által állított követelményeknek.

“Nagyon fiatalon kezdtem a balettet, ekkor még nem volt semmi gond, de tinédzserként kissé megváltozott a testalkatom, és bár továbbra is vékony voltam, nem estem bele a „balerina testalkat” kategóriába. A szakmában sokan összefüggésbe hozzák a testalkatot a táncképességgel. Nem számított, hogy jó technikám és sok tapasztalatom volt. Csupán arra összpontosítottak, hogy nincs meg az ideális testalkatom, így egy idő után én is arra gondoltam, hogy valószínű nem vagyok elég jó táncos. Figyelembe sem vettem, hogy mekkora tapasztalat van a hátam mögött.” – mondta Julia.

“Szerencsére a családtagok és a barátok arra biztattak, hogy ne foglalkozzak a testemmel. Csak a táncra koncentráljak! Elszánt voltam, és mindig nagyobb volt a tánc iránti vágyam annál, hogy az előítéletek győztek volna. Idővel pedig bebizonyítottam, hogy képes vagyok úgy táncolni, mint egy “normál” testalkatú ember” – mondta a nő.

Julia saját tánciskoláját néhány évvel ezelőtt nyitotta meg.

„Amikor modellként és táncosként kezdtem el feltölteni képeimet és videóimat a közösségi médiában, sok üzenetet kaptam olyan emberektől, akik megosztották saját tapasztalataikat a tánccal kapcsolatban. Sokan a testalkatuk miatti korlátozásokról számoltak be, voltak akik azért hagyták abba a táncot, mert nem volt megfelelő a testalkatuk. Sok lánynak diszkriminációban volt része a testalkata miatt, és nem járhatott balettre. Mivel táncos végzettségű pedagógus vagyok, úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy alkalmazzam a tanári tudásomat is. Ekkor született meg a „Dance For Plus” tánciskola ötlete a plus size méretű emberek számára, azoknak, akik nem érezték jól magukat a hagyományos iskolákban” – mesélte Julia.

A “Dance For Plus” egy olyan koncepción alapul, amely bebizonyítja a világ számára, hogy a test nem feltétlenül kell tökéletes legyen a táncoláshoz, a lényeg az, hogy jól érezd magad, és profi legyél abban, amit szeretsz. A tánc egy szórakoztató, és kellemes tevékenység legyen. A Dance For Plus egy olyan hely, ahol a lehető legnagyobb mértékben bárki élvezheti ezt a csodálatos művészeti formát.

“Ne várj arra, hogy minden tökéletes legyen, vagy hogy ideális legyen a tested. Ne halogass valamit csak azért, mert félsz. Ha nem kockáztatsz és nem próbálsz ki dolgokat, akkor olyan hibát követhetsz el, amit később már nem biztos, hogy helyre tudsz hozni” – mondta Julia bátorításul mindenkinek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.