HolotropikumEgy orvos szerint visszatérhetünk a halálból

Egy orvos szerint visszatérhetünk a halálból

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy amerikai orvos szerint a halál visszafordítható esemény és sok pácienst, akit halottnak nyilvánítottak, vissza lehetnek hozni az életbe, köszönhetően a modern orvosi technikának, ami már most elérhető az emberiség számára.

Fotó: Martin Adolfsson
Fotó: Martin Adolfsson

Dr. Sam Parnia, a New York-i Stony Brook Egyetemi Kórházának orvosa szerint egy beteg, akinek leállt a szíve két órával a szívleállás után is visszahozható az életbe. Ez a „kegyelmi” beavatkozás akár növelhető is. Az orvos James Gandolfini esetét hozta fel, aki szívrohamban hunyt el római vakációja során.

Dr. Parnia szerint, ha az eset New Yorkban történik, a színészt újraéleszthették volna.

„Lehűtöttük volna a testét, oxigént pumpáltunk volna a szöveteibe, ezzel pedig meggátoltuk volna, hogy elhaljanak. Annak ellenére, hogy klinikailag halottnak nyilvánítják, egy kardiológus segíthetett volna rajta, megműtik és utána helyre is jöhetett volna.” – nyilatkozta a Der Spiegel lapnak Parnia.

Sam Parnia, aki könyvet írt az újraélesztésről „Erasing Death” címmel, azt vallja, hogy sok beteget vissza lehet hozni az életbe, ha időben megkapják a megfelelő kezelést. Szemben a végső stádiumú rákkal és különböző fertőzésekkel, a szívroham kezelhető.

Az orvos konkrét számadatokkal érkezik, a kórházban ahol dolgozik a szívrohamot szenvedő páciensek 33%-a éli túl az esetet, szemben más kórházakkal, ahol csupán a páciensek 18%-a marad életben egy szívroham után.

Parnia azt is hozzáteszi, hogy orvosi berkekben téves eszmék vannak, miszerint annak a páciensnek, akinek pár percig nem kap az agya oxigént, súlyos agyi károsodást szenvedhet, hátramaradt életében pedig csupán egy emberi roncs marad belőle.

Ez nincs így, véli dr. Parnia. „Jelenleg mi olyan pácienseket hozunk vissza az életbe, akik már két órája halottak, ez az időtartam a jövőben növekedni fog, ki tudjuk játszani a halált.” – nyilatkozta.

A titok a test fokozatos lehűtésében áll, ami megvédi a sejteket a károsodástól, miközben a vér oxigénellátása létfeltétel.

Szerinte 20 év múlva már olyan szívrohamos beteget is képesek lesznek megmenteni, aki 12-24 órája halott.

Az orvos azt is hozzáteszi, nem minden esetben lehet a beteget megmenteni, és az sem biztos, hogy az újraélesztés után teljesen felépül a szívrohamot szenvedett beteg.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek