KoktélEgy nő a testén kívülről nézte végig, ahogy az orvosok megmentik az...

Egy nő a testén kívülről nézte végig, ahogy az orvosok megmentik az életét, miután megjósolta, hogy bele fog halni a szülésbe

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Stephanie Arnoldnak két lánya volt – az egyikük férje előző házasságából – amikor teherbe esett a kisfiával, de ezúttal úgy érezte, valami nincs rendben. Mivel egyszer már volt terhes, és egy császármetszésen is átesett, nagyjából tudta, mire számíthat, mégis rossz előérzete volt.

„100%-ig biztos voltam benne, hogy meg fogok halni a fiam születésekor” – mondta Stephanie. Mindenkinek elmondta a megérzését – a barátainak, a családjának, az orvosainak, ugyanakkor nyilvánosan is beszélt minderről, búcsúleveleket tett közzé a közösségi médiában. „Mindenkinek elmondtam, aki csak meghallgatott” – mondta.

A szerettei aggódtak érte, de, akárcsak az orvosok, ők sem hittek neki, és biztosak voltak benne, hogy csak a hormonok miatt ilyen aggodalmas.

Egy nő a testén kívülről nézte végig, ahogy az orvosok megmentik az életét, miután megjósolta, hogy bele fog halni a szülésbe
Fotó: Stephanie Arnold

A nő azonban ijesztő pontossággal jósolta meg a saját halálát, részletes leírásokba bocsátkozva. Elmondta, hogy a műtőasztalon fog meghalni, leáll a szíve és a veséi, és az orvosok el fogják távolítani a méhét, hogy megpróbálják megmenteni. Az egyik utolsó ember, akinek beszélt sötét látomásairól, az aneszteziológusa volt. A szülés előtti utolsó telefonbeszélgetésük alkalmával mindent pontosan elmondott neki, de úgy érezte, tőle sem kap segítséget. Úgy tették le a telefont, hogy Stephanie azt érezte, az altatóorvosa sem veszi őt komolyan, de ez a hívás végül mégis döntő fontosságúnak bizonyult.

Az aneszteziológus megjelölte Arnold aktáját, és a biztonság kedvéért plusz vért és egy elsősegély kocsit kért a műtőbe – amivel végül megmentette az édesanya életét. A szülés a vártnál korábban beindult, és Stephanie sürgősségi császármetszéssel adott életet a kisfiának. Mielőtt betolták volna a műtőbe, könnyek közt búcsúzott el 18 hónapos kislányától, mert biztos volt benne, hogy most látja őt utoljára.

Ezután a dolgok pontosan úgy történtek, ahogy a nő megjósolta. Alig 3 másodperccel a fia születése után megállt a szíve. 37 másodpercig volt halott, ezalatt szürreális, testen kívüli élményben volt része, miközben az orvosok és az ápolók megpróbálták újraéleszteni. Látta az altatóorvost az ágy lábánál, az ápolónőt, aki megpróbálta újraéleszteni, és hallotta, amint az egyik orvosa azt mondogatja: „Ez nem történhet meg! Ez nem történhet meg!”

Egy nő a testén kívülről nézte végig, ahogy az orvosok megmentik az életét, miután megjósolta, hogy bele fog halni a szülésbe
Fotó: Stephanie Arnold

De ez még nem minden, látta a kislányát is, aki a kórház egy másik részében volt a dadájával, és azt is pontosan el tudta mondani, mit visel a férje, Jonathan, pedig a műtét előtt nem láthatta őt, mivel a férfi nem volt a közelében, éppen akkor szállt le a repülőről, és a reptérről azonnal a kórházba sietett.

Stephanie vére nem akart megalvadni, szívrohamot kapott, leálltak a veséi, és az orvosoknak el kellett távolítaniuk a méhét – pontosan úgy, ahogy megjósolta. Rengeteg vért adtak neki, és ha nem lett volna előkészítve az elsősegély kocsi és a plusz vér, nem tudták volna megmenteni.

Kiderült, hogy magzatvíz embóliája volt – ez egy rendkívül ritka rendellenesség, ami azt jelenti, hogy a magzatvíz bekerül a véráramba, és ha az anya allergiás rá, súlyos reakciókat vált ki. Az ehhez hasonló esetekben nagyon alacsonyak a túlélési esélyek.

Stephanie Arnold 37 másodpercig volt halott, és amikor sikerült őt újraéleszteni, 6 napig mesterségesen kómában tartották. Amikor magához tért, annyira traumatizálták a történtek, hogy terápiára volt szüksége, hogy vissza tudjon térni a megszokott életéhez. „Felébredtem, és csak sírtam, sírtam és sírtam” – mondta.

Később, miközben megpróbálta feldolgozni a történteket, rájött, hogy sok olyan dolgot látott és tapasztalt az alatt a 37 kritikus másodperc alatt, amire sehogy sem tudott logikus magyarázatot adni. Nem láthatta volna a lányát a kórház egy másik szobájában, sem a férjét, aki nem volt ott mellette, és azt is megtudta, hogy az orvos, akit ő beszélni hallott, valójában nem mondta ki hangosan azokat a szavakat, amiket Stephanie felidézett – „Ez nem történhet meg!” – ezek csak a gondolatai voltak.

„Nincs magyarázatom minderre. Nem tudok orvosi magyarázatot adni, spirituális vonalon kell elindulni” – mondta az egyik orvos. Stephanie eleinte nem akart hinni ebben, de nem talált más magyarázatot, különösen mivel azt is felidézte, hogy az elmondottakon kívül szellemeket is látott, elhunyt szeretteit és teljesen idegen embereket is. Az egyik ilyen szellemalak egy kisfiú volt, aki nagyon hasonlított az egyik gyerekkori barátnőjére. A nőnek valóban volt egy fivére, aki még gyerekkorában elhunyt. A kisfiú azt mondta Stephanie-nak: „Mond meg a nővéremnek, hogy hiányzik, ahogy a hajamat csavargatta.”

Egy nő a testén kívülről nézte végig, ahogy az orvosok megmentik az életét, miután megjósolta, hogy bele fog halni a szülésbe
Fotó: Stephanie Arnold

Bár akkor egyáltalán nem tudta értelmezni ezt a látomást, később, amikor felhívta telefonon a barátnőjét, és megkérdezte, jelent-e neki valamit a kisfiú üzenete, a barátnője kiejtette a kezéből a telefont és sírva fakadt. „Minden este csavargattam a haját, hogy elaltassam” – mondta a nő, aki nem értette, honnan tudott erről Stephanie.

Stephanie alaposan utánanézett a halálközeli élményeknek, és elolvasta, mit gondolnak a szakértők erről a témáról. Az orvosai azt mondták, szinte lehetetlen, hogy életben maradt, és nem szenvedett semmilyen agykárosodást.

A nő azt is elmondta, hogy korábban, még gyerekként voltak előérzetei, de ahogy idősebb lett, ezek elmúltak. A második terhessége alatt azonban újra kiélesedett a „hatodik érzéke”.

A halálközeli élmény, ami örökre megváltoztatta az életét, még 2013-ban történt meg vele, és Stephanie azóta igazi ajándékként gondol az életre. „Nem telik el nap, hogy ne érezném magamat áldottnak. Nem telik el úgy nap, hogy ne értékelném az életet” – mondta.

A traumatikus élmény ugyan félelmetes volt, de örökre megváltoztatta a gondolkodását, és most másoknak is segíteni próbál azzal, hogy megosztja a történetét. Írt egy könyvet, „37 Seconds” címmel, ugyanakkor rengeteg interjút adott, és egy dokumentumfilmben is mesélt a tapasztalatairól.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek