1931-ben, Dr. Otto Heinrich Warburg (1883-1970) Nobel díjat kapott a rák elsődleges okának felfedezéséért. „A rák elsődleges oka és megelőzése” című tézisében a tudós azt mondja: „A rák az életellenes étrend és életmód következménye”. Mit jelent ez? Az életellenes életmód a szervezet elsavasodásához vezet, ami a sejtek oxigén tartalmát kimeríti.

Dr. Otto Heinrich Warburg szerint: „Az oxigén hiánya és az elsavasodás ugyanazon érme két oldala: ha az egyik jelen van, akkor a másik is követi. A savas anyagok az oxigén ellenségei, míg a lúgosak vonzzák az oxigént. Ha egy sejt oxigéntartalmát 35%-tól megfosszuk 48 órán keresztül akkor az adott sejt rákos sejtté válhat.”

Valójában a sav okozza a rákot? A “Tumor metabolizmusa” című munkájában Warburg kimutatta, hogy a rák minden formáját két alapvető feltétel jellemzi: az elsavasodás és hipoxia (oxigénhiány). Azt is felfedezte, hogy a rákos sejt anaerob (nem lélegzi az oxigént), és nem képes túlélni a magas oxigénszint jelenlétében.

Dr. Warburg szerint minden normál sejtnek oxigénre van szüksége, de a rákos sejtek oxigén nélkül is képesek élni. A rákszövetek savas szövetek, míg az egészséges szövetek lúgos szövetek.

De mi is az a lúgosság?

Egy egészséges ember vérének pH-ja 7,40 és 7,45 között van, így az enyhén lúgos. A vér pH értékét befolyásolhatják az általunk fogyasztott élelmiszerek és a mozgás.

Dr. Robert Young, amerikai mikrobiológus és táplálkozási szakember, évek óta tanulmányozza a vér savasságát, mely a modern kor betegségének fő oka. Testünk minden folyadékának pH-szintje befolyásolja a test minden sejtjét. A teljes anyagcsere-folyamat a szervezet lúgosságától függ. A fokozott krónikus savasság roncsolja a testszöveteket, és megzavarja a sejtaktivitást és sejtfunkciót, ez jelentve minden betegség gyökerét.

A savasság fő oka a nem megfelelő táplálkozás, a telített zsírok fogyasztása. Így a szervezet nem tudja kellő mértékben felszívni és hasznosítani a vitaminokat és ásványi anyagokat. A szervezetben felhalmozódnak a méreganyagok és ez a rák kialakulásához vezethet. Ezt a szervezet lúgosításával előzhetjük meg, azaz sportolással, és helyes táplálkozással. Ezt egészíti ki a lúgos víz fogyasztása, melyet mi magunk is elkészíthetünk házilag.

Hozzávalók:

  • 2 liter víz;
  • fél kanál jódmentes tengeri só;
  • egy karikára vágott citrom;

A hozzávalókat összevegyítjük és a lúgos vizet állni hagyjuk egy éjszakán keresztül a hűtőben, csakis üveg edényben. Naponta fogyasszunk néhány pohárral az így elkészített vízből.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.