Idézve néhány híres pszichoterapeutát, egy hindu pap magyarázattal szolgált arra vonatkozóan, hogy a mantrák segítségével, hogyan programozható át a tudatalattink, melyet a keleti filozófia szerzetesei spirituális fejlődésük szolgálatába állítottak.

Egy hindu pap magyarázata arra vonatkozóan, hogyan tudjuk befolyásolni a tudatalattinkat annak érdekében, hogy megvalósíthassuk kitűzött céljainkat!

A tudatalattink nagyon hasonlít egy jéghegy víz alatti részéhez. Egyes tudósok szerint, 95%-a az agyi tevékenységünknek a tudatalattinkban zajlik, abban a részben, mely a „jéghegy” hasonlatával élve a víz alatt van. A freudi modell szerint, a tudatalattink egyenes módon befolyásolja a viselkedésünket, vágyainkat, szokásainkat. „A tudatalattink vezéreli az életünket”.

A pszichoanalízis atyja, Carl Jung szerint fontos, hogy fordítsunk kellő figyelmet a tudatalattinkra, mert szerinte: „Amíg nem tudatosul bennünk a tudatalattink, addig ez utóbbi fogja vezérelni az életünket és ezt mi sorsnak fogjuk nevezni.” Amíg ezen a megállapításon a tudomány nagyjai vitatkoznak, addig azok, akik számára az egyéni, a személyes fejlődés a fontos, tudják, hogy agyunk ezen része igenis befolyásolható a mantrák által.

A keleti szerzetesek a legrégibb idők óta használják ezt a fajta meditációt, mely egy egyszerű eszköz ahhoz, hogy használatával bevonzzuk életünkbe a pozitív dolgokat.

„A mantra, nem más, mint rezgések és hangok sokasága, melyek pozitívan befolyásolják mentális tevékenységünket, ezáltal hozzájárulva álmaink, vágyaink beteljesüléséhez. A hangoknak, az agyi tevékenységünkre gyakorolt hatását tudósok bizonyították az Electro Encephala Graph diagrammok által. Előfordul, hogy bizonyos gondolati mechanizmusokat szeretnénk kitörölni agyi tevékenységünkből, de ez adott esetben nagyon nehéz, hiszen a tudatalattinkban rejlik. Ez az a helyzet, amikor a mantra hatékonynak bizonyulhat” – nyilatkozta Christina Sarich, írónő.

Hogyan hatnak a mantrák?

Erről a hindu pap, Dandapani a következőképpen nyilatkozott: Ahogyan a rózsafüzér gyöngyszemeit sorra megérintjük, gondolatban mindig egy kijelentéssel párosítjuk. Boldog vagyok és erős a hitem! És ezt ismételjük mind a 108 gyöngyszem esetében. De a mechanikus ismétlésnél azért itt sokkal többről van szó, ami három dologból áll:

  •  a pozitív szavak tudatos kiválasztásából;
  •  az elérendő cél vizualizálásáról;
  •  mély hála átérzéséről;

A vizualizálásnak nagyon fontos szerepe van, mert ez által tudatosítjuk az agyban az elérendő célt. A hála, Nikola Tesla szerint egyfajta érzelem, az érzelem viszont egy energia minőség. Minden energia fajtának pedig megvan a maga rezgés szintje és a maga frekvenciája. Tehát ha ezt a hang frekvenciát kombináljuk az érzelemmel és a vizualizációval, biztosan hatást gyakorolunk általuk a tudatalattinkra.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.