HolotropikumEgy Harvardi professzor szerint, ha minden nap elvégzed ezt az 5 perces...

Egy Harvardi professzor szerint, ha minden nap elvégzed ezt az 5 perces technikát , sokkal boldogabb leszel!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ashley Whillans, a Harvardi Business School tanára szerint a rossz időgazdálkodás megakadályozza az embereket abban, hogy boldogok legyenek. Vagyis az amúgyis kevésnek tűnő 24 órából nem szánunk elegendő időt olyan időtöltésekre, melyek boldogságot okoznak.

A legtöbb ember pontosan az ellentétét teszi annak egész nap, mint amihez igazán kedve lenne. Nem szeretjük a munkánkat, a nem megfelelő társsal élünk, vagy éppenséggel szenvedünk egy rossz főnök nyomása, folyamatos beszólásai miatt.

“Túlbecsüljük azt az időt, amire szükségünk lenne ahhoz, hogy boldogok legyünk” – állítja a szakember. A legtöbben legyintenek egyet, “nekem erre úgysincs időm” vagy “majd, amikor lesz egy kis időm magamra is, akkor elégedettebb leszek” – mondják, és egész életükben erre a kis időre várnak” – véli a szakember.

Whillans szerint a probléma abban gyökerezik, hogy nem használjuk ki megfelelően a rendelkezésünkre álló időt. Hiányzik a tudatos tervezés. Ahelyett, hogy 20-30 perceket azzal töltenénk, hogy a kollégáinkkal pletykálunk, inkább fussunk le az edzőterembe, és biciklizzünk egyet ezidő alatt.

“Kevés ember megy be úgy reggel 8-kor az irodába, hogy tudná, mit is fog csinálni 13 óráig. És úgy ér haza 18 óra után, hogy nem is tudja tulajdonképp mivel telt el a napja. Este 23 órakor pedig arra eszmél, hogy eltelt az idő, és vége a napnak” – mondja Laura Vanderkam időgazdálkodási szakértő.

Azt is kifejtette, hogy a családdal és a barátokkal töltött idő nagyon fontos, hiszen ezáltal boldogsággal töltődünk fel, és sokkal inkább biztonságban érezzük magunk. A tényleges szocializáció szabadság érzéssel tölt el.

Egy tanulmány alapján azt is kimutatták, hogy az emberek sokkal boldogabbak, ha megoszthatják tapasztalataikat a körülöttük lévőkkel. Naponta ha csak 5 percet, egy kis időt önmagunkkal töltünk el, befelé fordulunk, meditálunk, vagy csak üldögélünk a parkban, már egy nagyon nagy lépést tettünk lelki egészségünk érdekében. Szánjunk tehát időt magunkra!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek