Noha ma még olyan elérhetetlennek tűnhet, hogy az emberek többsége megérje a 100 évet, azonban a távoli, de akár a közeli jövőben is mindez megváltozhat!

A kutatók szerte a világon azt hangoztatják, hogy ha kellőképpen odafigyelünk magunkra, akkor akár hosszabb ideig is élhetünk, de mit is jelent ez?

David Sinclair, a Harvard Egyetem Genetikai Tanszékének professzora hosszú ideje már azon dolgozik, hogy minél jobban megvizsgálhassa, miért is öregedünk. Siclair és csapatának nem titkolt célja, hogy lelassítsák az öregedési folyamatokat és amennyiben lehetséges, meg is fordítani azt. Más szóval, meg szeretnék gátolni az öregedést, de egyelőre a folyamat lelassítása reálisabb célnak tűnik.

„Ha lesarkítjuk a dolgokat az öregedés is egyfajta betegség, mivel 100 évvel ezelőtt ha rákos lettél, akkor elkönyvelték, hogy előbb-utóbb meghalsz. No, ehhez képest most hol tart a rákkutatás? Óriási mértékben megnőtt a túlélések aránya.” – nyilatkozta Sinclair.

Továbbá az öregedés elleni küzdelem kapcsán megjegyezte:

„Az elmúlt 70-80 évben a laboratóriumi eredmények kimutatták, hogy a kevesebb kalóriabevitel meghosszabbítja a várható élettartamot.”

A professzor szerint a helyes étrend, a megfelelő testmozgás nagyon kedvező hatással van a szervezetre, ugyanakkor Sinclair számos étrendkiegészítő szedését is ajánlja. Az általa ajánlott kiegészítők NMN-ként ismertek, más néven Nicotinamide mononucleotid. Akik esetleg nem ismernék, az NMN a B-vitaminból (niacin) származik, és rendkívül drága.

Sinclair naponta egy egész grammot bevisz a szervezetébe ebből az anyagból, belekeveri a joghurtjába és úgy fogyasztja. Ez hetente akár 20-40 dollárba is belekerülhet, természetesen attól is függ, hogy milyen forrásból tudjuk beszerezni. Az NMN-et manapság a fiatalság gyógyszerének is nevezik.

Sinclair és csapata továbbra is azon lesz, hogy minél jobban feltérképezzék az öregedés folyamatát, hogy minél precízebb és pontosabb alternatívákkal álljanak elő az öregedés lelassítására.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.