Egy gazdag kereskedőnek 4 felesége volt. A történet, ami az egész világot bejárta

Egy gazdag kereskedő tanulságos története, mely bejárta az egész világot!

Egy gazdag kereskedőnek négy felesége volt. Ezek közül a negyedik asszony volt a kedvence, és ezért mindig elhalmozta ajándékokkal és temérdek arannyal. Gondoskodott róla és minden óhaját teljesítette.

A harmadik feleségét is szerette, büszke volt rá, mindig kérkedett vele a barátai előtt, de folyamatosan rettegett attól, hogy elhagyja őt egy másik férfiért. Szerette a második feleségét is, aki nagyon figyelmes és türelmes volt mindig iránta, és ő volt az a személy, akire bátran rábízhatta legféltettebb titkait is. Bármilyen problémája adódott a kereskedőnek, tudta, hogy ezzel a feleségével közösen mindig megtalálják a megoldást.

Az első felesége mindig nagyon hűséges volt hozzá, részben neki köszönhette vagyona gyarapodását, ezen kívül mindig vigyázott a háztartásra is, de mindennek ellenére a kereskedő nem szerette, sőt alig szentelt neki figyelmet.

Egy nap a kereskedő érezte, hogy számára is eljött az utolsó óra, és elégedetten tekintett vissza tartalmas életére.

“Négy feleségem van, így nem kell egyedül meghalnom!” – gondolta magában.

Magához hívatta negyedik feleségét és megkérdezte: “Téged szerettelek a legjobban, elhalmoztalak minden jóval és széppel, ezért arra kérlek, legyél társam a halálomban!”

„Szó sem lehet róla!” – mondta az asszony, és faképnél hagyta haldokló urát. Ekkor a kereskedő feltette ugyanezt a kérdést a harmadik feleségének is, aki szintén visszautasította azzal a válasszal, hogy halála után újra férjhez szeretne majd menni. A második feleség a kereskedő kérésére azt válaszolta, hogy ezúttal nem tud segíteni neki, de megígérte, hogy eltemeti és a sírjához is ki fog járni.

A lelkileg összetört kereskedő ekkor egy hangot hallott, amely azt mondta: „Én bárhova követni foglak téged!”

A hang az első feleségé volt, akit ő soha nem szeretett és nem is tisztelt. A kereskedőt ekkor végtelen bűntudat és szomorúság töltött el, amiért nem törődött ezzel a feleségével. Mert megértette, hogy bár több feleséggel rendelkezett, az első volt az ő Lelkének a megtestesítője, aki képes volt meghozni érte a végső áldozatot is.

Tulajdonképpen mindannyiunknak 4 felesége van:

A negyedik feleség a TESTÜNK. Bármennyit törődünk is vele, el fog hagyni bennünket, amikor meghalunk.

A harmadik feleség VAGYONUNK. Amikor meghalunk, máshoz megy.

A második feleség a CSALÁD és a BARÁTOK. Bármennyire is legyenek hozzánk közel életünk során, ha meghalunk már csak a sírunkhoz fognak kilátogatni.

Az első feleség pedig a LELKÜNK. Számos esetben elhanyagoljuk, mert a vagyont, a bőséget és a hatalmat hajszoljuk. Ennek ellenére, a LELKÜNK az egyetlen, ami a halálunk után is velünk marad.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top