KuriózumEgy apa tanácsa, aki egy napon vesztette el mind a 3 gyermekét:...

Egy apa tanácsa, aki egy napon vesztette el mind a 3 gyermekét: “Öleld át és mondd el minden nap, hogy mennyire szereted”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden veszteség óriási fájdalommal jár, de talán egy szülő számára a legborzasztóbb az, ha a saját gyermekét kell eltemesse. Ez a férfi 3 gyermekét vesztette el, és arra kéri a többi szülőt, hogy mondják el gyermekeiknek, hogy mennyire szeretik, ameddig nem lesz túl késő.

Amikor egyszerre veszted el 3 gyermekedet, a világ értelmét többé már nem találod, teljes ürességet érzel. Egyszerre elvesztesz mindent, összetörik a lelked, és nem tudod, hogyan és miért tovább. Andrew McGinley imádta, hogy valahányszor hazatér az otthonában élénk gyerekzsivaj fogadja, azonban egy napon, mikor kinyitotta az ajtót, óriási csend várta.

A dublini férfi teljesen összeomlott, amikor a három gyerekének a koporsója mellett állt: “ehhez hasonló érzés nincs is a világon, nem lehet megfogalmazni. Abban a pillanatban nem is érzed, hogy létezel” – fogalmazott később a férfi.

Szívszorító gyászbeszédet írt a három gyermekének:

“Gyakran visszaélünk a szavakkal. Amikor Írország elveszít egy mérkőzést, azt szoktam mondani, hogy “megszakad a szívem”. Most már tudom, hogy valójában mit is jelent ez a szó. A mi családunknak végleg megszakadt a szíve, idővel a barátok, ismerősök segítségével, támogatásával képesek leszünk összefoltozni a szívünket, de akkor is, a szakadás soha nem szüntethető meg teljesen. Conor, Darragh és Carla. Szeretlek, szeretlek, szeretlek.”

A legnagyobb gyász közben hívta fel az összes szülő figyelmét, hogy aki még olyan szerencsés, amilyen ő már nem lehet, mondja el minden nap gyerekének, hogy mennyire szereti.

“Minden szülőt kérek, hogy ölelje át gyermekét, amikor csak tudja, és mondja el neki, mennyire szereti. Ne sajnáljátok az időt a gyerekeitektől, minden szabad percetek töltsétek velük, olvassatok, játszatok, csodálkozzatok rá az életre. A jövő most kilátástalan, és az ellenségünkké vált, de minden nap megküzdünk vele, hogy megőrizzük az emléketeket Conor, Darragh és Carla.Visszatérni egy üres otthonba… erre nincsenek szavak, minden lélegzetvétel küzdelem. Nehéz volt visszatérni a normális hétköznapokba, ilyenkor senki sem tudja, hogy mit mondjon egy olyan embernek, aki épp most vesztette el három gyermekét. Vasárnap misére mentem, ez már nagy bátorságot igényelt, hiszen ki kellett lépjek a házból, majd visszatérjek arra a helyre, ahol a gyermekeim meghaltak. Borzalmas volt, hosszú ideig voltam sokkos állapotban.”

A gyerekek halálát saját anyjuk, a 43 éves Deirdre Morley okozta.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek