KuriózumEgy anya párbeszéde Istennel: csodálatos példázat

Egy anya párbeszéde Istennel: csodálatos példázat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A példázat szerint egy alkalommal egy nő jelent meg Isten színe előtt. A háta meggörnyedt a nehéz zsák súlya alatt, amit a vállán cipelt.

– Fáradt vagy? – kérdezte aggódva az Úr. – Leveszem a hátadról a terhet, ülj le, és pihenj meg.

– Köszönöm, de nem maradhatok sokáig. Csak kérni akarok tőled valamit, aztán már indulok is. Félek, hogy történik valami, amíg távol vagyok, azt pedig soha nem bocsátanám meg magamnak.

– Mit nem tudnál megbocsátani magadnak?

– Ha történne valami a gyerekemmel. Éppen ezért jöttem. Istenem, kérlek vigyázz rá, óvd meg őt!

– Hiszen mindig ezt teszem. – felelte az Úr. – Adtam rá valami okot, hogy megkérdőjelezd a gondoskodásomat?

– Nem, de annyi veszély, annyi rossz befolyás létezik a világon, a fiam pedig abban a korban van, amikor mindent ki akar próbálni, mindenhová el akar jutni, meg akarja valósítani önmagát. Félek, hogy rossz útra tér, megsérül és szenvedni fog.

– Nos, akkor legközelebb majd óvatosabb lesz, mert a saját bőrén tapasztalja meg, mit jelent a szenvedés. – mondta az Úr. – Ez nagyon jó tapasztalat! Miért nem akarod hagyni, hogy tanuljon?

– Mert meg akarom védeni minden fájdalomtól! – kiáltott fel dühösen az édesanya. – Látod, Uram, mindig magamnál tartok egy zsák szalmát, hogy elhinthessem az útjában, ahol eleshetne.

– És most azt akarod, hogy én is minden oldalról szalmával vegyem körül? Rendben van, nézz csak ide! – azzal az Úr széthintett egy halom szalmát a világban.

A nő látta, hogy a fia próbál átjutni az előtte tornyosuló szalmán, de mindhiába. A fiú teljes erejéből próbált kitörni a körből, elesett, és dühös lett. Végül szert tett egy doboz gyufára, és felgyújtotta a szalmát. Az lángra lobbant, és mindent beborított a füst.

– Fiam! – kiáltott fel a nő. – Megmentelek!

– Még több szalmát akarsz hinteni a tűzre? – kérdezte az Úr. – Jegyezd meg: minél több szalmát hintenek a szülők a gyerekeik elé, hogy megóvják őket, annál erősebb a vágy a gyerekben, hogy kiszabaduljon ebből a védőburokból. És ha ez nem sikerül neki, akkor elkezdi felégetni a saját életét. Nem tudja, mit jelent a fájdalom, sem a választás szabadsága. Te azt hiszed, hogy ez csak egy zsák szalma, de igazából a zsák tele van problémákkal. Benne van minden félelmed, minden bizonytalanságod. Mindaz, amiért aggódsz, szépen lassan növekszik, és egyre erősebb lesz, mert te energiával eteted. Ezért olyan nehéz a terhed, és ezért olyan görnyedt a hátad.

– Azt akarod mondani, hogy nem kell védelmeznem a fiamat, Uram?

– Védelmezd őt, amennyire szükséges! De nem kell folyton aggódnod és nyugtalankodnod. Mert én is törődök vele, és vigyázok rá. Hagyd, hogy én is végezhessem a munkámat. Ne akadályozz meg ebben. És értsd meg, hogy minden a hiten múlik!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek