HolotropikumEgy 25 éves kutatás bebizonyította: a rosszindulat öregíti az agyat!

Egy 25 éves kutatás bebizonyította: a rosszindulat öregíti az agyat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az érzelmek már az első naptól kezdve egészen a halálunkig nagyon fontos szerepet játszanak az életünkben! Felkészítenek a cselekvésre, irányítják a döntéseinket, meghúzzák a határokat az életünkben.

Az ellenségeskedés, az empátia és a bizalom hiánya csökkenti a kognitív képességeket. És idővel a helyzet egyre inkább csak romlik, figyelmeztetnek a szakemberek.

A Genfi Egyetemen 3000 fiatal bevonásával végzett a témával kapcsolatban egy átfogó kutatást. A kérdőívben bizonyos személyiségi jegyeket és időnként újra kielemzett tulajdonságokat emeltek ki.

A 25 év után készített összesítő elemzés alapján kiderült, hogy azok a fiatalok, akik úgynevezett “rossz személyiségek” voltak, vagyis nem állt távol tőlük a bizalmatlanság, a gyanakvás, az agresszió, az impulzivitás, egyáltalán nem voltak empatikusak, nem bíztak sem magukban, sem a környezetükben, sokkal inkább hajlamosabbak voltak a depresszióra, és csökkent az agyi kapacitásuk, teljesítményük is.

A stresszkezelési nehézségek, az önkontroll hiánya, és az alkalmazkodási problémák szintén jellemzőek voltak ezekre a fiatalokra. A kutatók azt is megfigyelték, hogy az agyi kapacitás a fentiek tükrében az idő múlásával egyre inkább csak romlott.

A kutatók szerint „a serdülők és fiatal felnőttek pozitív társadalmi interakciójának elősegítését célzó beavatkozások hozzájárulhatnak a kognitív károsodás kockázatának csökkentéséhez idősebb korban „.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek