Annak ellenére, hogy egyre inkább teret hódit a digitalizáció és a jövő is ezt vetíti elő, a nyomtatott könyvek még sokak számára jelentenek varázslatos világot.

Ha szereted a kezedbe fogni a könyveket, megszagolni az illatukat, kijegyzetelni a bennük rejlő információt akkor valószínűleg neked találták ki ezt a csodaszép, hangulatos szabadtéri könyvtárat.

A Little Free Library egy olyan kezdeményezés, amely felkarolta az olvasás szeretetét azzal, hogy szabadtéri könyvtárakat hoz létre. A szervezet eddig 75 millió könyvtárat hozott létre 88 országban.

Az egyik ilyen legszebb könyvtár az Idaho-ban létrehozott könyvtár, amelyet egy család kertjében található fában alakítottak ki. Sherali Armitage Howard, aki régen könyvtárosként dolgozott, úgy gondolta egy 110 éves fa odúja tökéletes hely lehet egy minikönyvtárnak.

A kiszáradt fa belsejét kivájták, tetőt kapott, és polcokat, de a világításról sem feledkeztek meg. Így lett az öreg lombhullatóból a világ egyik legszebb könyvtára.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.