A Merkúr évente háromszor lép retrográd időszakba. Minden retrográd fázis körülbelül három hétig tart, ilyenkor a változások és erőteljes hangulatingadozások uralkodnak leginkább. De a kapcsolatokban is akadhatnak kommunikációs nehézségek. Október 14-én, 4 óra 5 perckor a Merkúr megkezdi retrográd mozgását a Skorpió jegyében, és ezt a folyamatot a Mérleg jegyében, november 4-én fejezi be.

Nézzük, mire van szüksége a különböző csillagjegyeknek ebben az időszakban!

Kos – Kerüld a drámákat

Próbálj egy kicsit lazítani, és amennyire csak lehetséges, kerüld a túlságosan problémás beszélgetéseket. Ebben az időszakban nem vágysz túl nagy társaságra, nincs türelmed az emberekhez, mert könnyen konfliktusba keveredhetsz. Fordíts nagyobb figyelmet a párkapcsolatodra.

Bika – Tervezd meg jobban a napod

Szakmailag egy elég mozgalmas időszak vár rád, próbálj maximálisan a karrieredre koncentrálni, és tervezd meg jó előre, hogy mit fogsz csinálni. Csak így tudsz tudatosan arra figyelni, amit épp el szeretnél érni. Bármennyire is nem szereted, de előre meg kell tervezd a dolgokat, hogy sikeres lehess.

Ikrek – Figyelj, hogy hogyan fejezed ki magad

A csillagok azt tanácsolják, hogy nagyon vigyázz arra, hogyan viszonyulsz a körülötted lévő emberekhez, főleg a szeretteidhez. Inkább gondold meg kétszer, mielőtt mondanál valamit, légy teljesen biztos és egyértelmű a szándékaiddal. Ez nem a játszadozás ideje, most az őszinteség a legfontosabb.

Rák – Hinned kell magadban

Eljött a változás ideje számodra: hinned kell magadban, és harcolj azért, amit el szeretnél érni, ne várd, hogy majd valaki megteszi helyetted az első lépést. Ha segítségre van szükséged, a körülötted lévők segíteni fognak, de egyedül kell végigjárd az utat, mégpedig kitartóan.

Oroszlán – Figyelj jobban a rendre

Próbálj egy kicsit jobban leszállni a fellegek közül, és koncentrálj a hétköznapi dolgokra. Légy körültekintőbb és rendezettebb, ne foglalkozz egyszerre ezer dologgal, mert ez megnehezíti a munkád.

Szűz – Légy egy kicsit türelmesebb

Az Univerzum nem szereti, ha túlságosan sietteted a dolgokat. Ne felejtsd el, hogy minden akkor jön el hozzád, amikor készen állsz rá, és nem akkor, amikor szeretnéd. Az új szerződések aláírását most egy kicsit jobb ha elhalasztod.

Mérleg – Vigyázz magadra

Túlságosan a szakmádra koncentráltál az utóbbi időben, és elhanyagoltad önmagad. A következő időszakban jó lenne saját magadra is figyelni egy kicsit, próbálj azokra a dolgokra koncentrálni, amelyek mosolyt csalnak az arcodra, és segítenek ellazulni.

Skorpió – Meg kell húzni a határt

Másokért mindent megteszel, de hajlamos vagy arra, hogy saját magad elhanyagold. Kicsit belefáradtál ebbe az egészbe, és úgy érzed, hogy ez nem mehet így tovább. Ahhoz, hogy egészséges emberi kapcsolatot tudj fenntartani, és mindenkinek egyformán adj és kapjál vissza, meg kell húznod a határokat.

Nyilas – Mondd ki, amit gondolsz

Koncentrálj most a szerelmi életedre, próbálj őszinte és érett beszélgetéseket folytatni a partnereddel. Ha úgy érzed, hogy fontos változásokat kell végrehajtanod, akkor itt a legjobb alkalom, az itt és most. Légy hajlandó a kompromisszumokra.

Bak – Harcolj

Ne add fel, a csillagok most a te pártodon állnak, és segítenek, hogy le tudd győzni ezt az igazán nehéz időszakot. Mérlegelj okosan, de hallgass mindig az intuíciódra. Tegyél meg mindent az álmaidért!

Vízöntő – Hagyd hátra a múltat

Kissé érzékeny lehetsz ebben az időszakban, felszínre törnek a múlt emlékei, és olyan érzésekkel kell megküzdened, amelyek teljesen kizökkentenek önmagadból. Hagyd magad mögött a múltat, és koncentrálj a jelen pillanatra.

Halak – Légy türelmes

Nagyon sok időt vesznek most igénybe a szakmai feladatok. Légy egy kicsit türelmesebb, mert most még nem látod a munkád eredményét, de hamarosan élvezni fogod a siker ízét. Soha nem add fel, légy kitartó és reményteli. Az utolsó száz méteren vagy, semmit ne siettess.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.