OtthonDolgok, amelyeket soha nem szabadna a lefolyóba dobnod!

Dolgok, amelyeket soha nem szabadna a lefolyóba dobnod!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ezeket a dolgokat soha ne dobd a lefolyóba, hacsak nem szeretnél egy jó kis dugulást előidézni!

Dolgok, amelyeket soha nem szabadna a lefolyóba dobnod!

Lakjál családi, vagy társasházban, a lefolyók tisztaságára mindig ügyelned kell, mert ha mindenféle löttyöt beleöntesz, egy nap azon kapod magad, hogy nem folyik le a víz a kagylóból, vécéből, és hívhatod a szerelőt.

Most következzenek azok az élelmiszer maradékok, egyéb eszközök listája, amelyeket tilos a lefolyórendszerbe önteni, hajítani.

1. Rizs és tésztafélék

Ezek képesek magukba szívni a vizet, amitől megduzzadnak, és még ragadnak is, tökéletes tömítőanyagot képezve a lefolyóban.

2. Tojáshéj

Ha azt gondolod, hogy ha apróra összetöröd a tojáshéjat, és akkor úgy mehet is a lefolyóba, tévedsz! Egyes részecskék könnyen beakadhatnak valahová, majd a több ételmaradékot felfogva szörnyű dugulást okozhatnak.

3. Liszt

Ha a lisztbe víz kerül, egy ragadós gyurma lesz az egészből, amit nem szeretnél a csövekben viszontlátni.

4. Gyógyszerek

A gyógyszerek többsége nem oldódik a vízben, ezért bejutva a csőrendszerbe, dugulást idézhetnek elő. Mellesleg a szintetikus kémiai készítmények a környezetre, a vízi élővilágra is veszélyesek lehetnek.

5. Haj

A hajszálak remek tömítőanyagot képeznek, főként ha zsíros ételmaradékokkal keverednek össze, amin a víz egy idő után képtelen áttörni.

6. Cigarettacsikk

Ne dobd a lefolyóba a cigicsikket, mert annak vége gyorsan megszívja magát, és a többi szennyeződéssel eltömítheti a lefolyórendszert. És emellett sok, környezetre káros anyagot tartalmaz.

7. Fültisztítópálcikák, tamponok, stb

Ha letörlöd az arcod egy vattakoronggal, megtisztítod a füled a kis pálcikák segítségével, sose dobd azokat a vécébe, kagylóba, ahogy az intim betéteket, tamponokat se. Ezek magukba szívják a vizet, és nem mennek le a lefolyón, hanem dugulást okoznak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek