HolotropikumAlternatív gyógyászatCsak egy kanál kell ebből a házi keverékből, hogy könnyen megszabadulj a...

Csak egy kanál kell ebből a házi keverékből, hogy könnyen megszabadulj a szájszagtól, fogszuvasodástól és fogágybetegségektől…

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Elég egy kiskanál ebből az otthoni szájvízből, és búcsút inthetünk a fogínygyulladásnak, a szuvasodásnak és rossz leheletnek!

fogapolas

A kellemetlen leheletnek többek között a fogszuvasodás is az egyik kiváltó oka lehet, de a szájüregben lévő baktériumtelepek is okozhatják a rossz szagokat. Ezt a problémát a kereskedelemben kapható szájvizek egy ideig megszüntethetik, de sok, olykor veszélyes kémiai anyagot is tartalmazhatnak, amelyek szintén ártalmasak lehetnek a szájüregünk egészségére. Sőt, a Standford Egyetemen végzett kutatások szerint néhány szájvíz akár daganat kialakulásához is vezethet a szánkban.

Éppen emiatt érdemes elkészíteni a sokkal egészségesebb és hatékonyabb, na és olcsóbb otthoni szájvizet.

Ezekre lesz szükségünk:

  • 2 darab citromra
  • ½ evőkanál őrölt fahéjra
  • ½ – 1 evőkanál szódabikarbónára
  • 1 – ½ evőkanál mézre
  • 1 bögre langyos vízre
  • egy lezárható üvegre, amelybe tárolni lehet a keveréket

Elkészítés:

A tiszta üvegbe öntsük bele a fahéjat, a két citrom kifacsart levét, a szódabikarbónát, a mézet és a langyos vizet. Majd zárjuk le az üveget és jól rázzuk össze, hogy minden alkotóelem feloldódjon. Minden használat előtt fel kell rázni, majd 1–2 evőkanállal kell gargarizálni belőle. Ha rendszeresen ezt használjuk, megszabadulunk a kellemetlen lehelettől, csökken a fogszuvasodás és egyéb szájüregi betegségek kialakulásának kockázata.

A fahéj azért remek, mert képes elpusztítani a rossz szagot okozó baktériumokat, ezért sokkal hatásosabb a mentánál, amely csak a szagot nyomja el, de a kórokozókat nem semlegesíti.

A méznek is antibakteriális hatása van, ezért remek alkotóeleme a szájvíznek.

Citromlé erős illóolajokat tartalmaz, és a benne lévő C-vitaminoknak köszönhetően a szájüreg higiéniája sokáig fennmarad.

Szódabikarbóna: ennek a készítménynek is antibakteriális hatása van, így használatával elkerülhető a fogszuvasodás és a fogínygyulladás.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek