KuriózumCsak akkor kapjuk meg, amit igazán szeretnénk, ha feladjuk az elvárásainkat!

Csak akkor kapjuk meg, amit igazán szeretnénk, ha feladjuk az elvárásainkat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindenkivel megtörtént már élete során nem is egyszer, hogy jócselekedetéért hálát várt el cserében. Beengedsz valakit a kocsisorba, és automatikusan azt várod, hogy lehúzza az ablakot és megköszöni. Így vagyunk kódolva, már gyerekkorunk óta azt tanítják, hogy “jó tett helyébe, jót várj”.

Sokszor nem kapsz egy köszönetet sem, nem hogy mosolyt cserében, és ilyenkor beindul a hang a fejedben, hogy az emberek tiszteletlenek, és nem érdemlik meg, hogy jót tegyél velük.

A jócselekedeteket viszont nem másokért kell megtenni, hanem saját magadért. Figyeld csak meg, ha önzetlenül jót teszel valakivel, utána sokkal jobban fogod érezni magad. Biztosan veled is előfordult már, hogy nagy erőfeszítésedbe került, hogy segíts valakinek, küzdöttél érte, és a végén egyáltalán még csak meg sem köszönte az illető.

Mindenkinek szüksége van a hálára, ez az ember belső igénye. Mindig hálát vársz el cserében, ha valakivel jót teszel. Az a személy, akivel jót tettél, állandó nyomás alatt van, hiszen érzi, hogy cserében hálás kell legyen, vagy ahogy mondani szokták sokszor “vissza kell hálálja valahogy”.

Elvárással fordulsz az emberek felé, és éppen ezért sokszor csalódsz. Add fel az elvárásokat, hagyd, hogy maguktól alakuljanak a dolgok. Tégy meg minden tőled telhetőt, de ne akard, hogy mások az elvárásaid szerint cselekedjenek.

Az emberek nem feltétlenül azért felejtenek el hálásak lenni, mert rosszak, vagy nem értékelik, amit értük tettél, hanem azért, mert egyszerűen természetesen veszik a jó dolgokat. Csupán a rossznak tulajdonítanak jelentőséget, arról beszélnek, a jó felett elsiklanak.

Minden embernek szüksége van arra, hogy hallja, hogy “köszönöm”, fontos a visszajelzés, az, hogy tudd, jól cselekedtél. Csupán ekkor érzed magad igazán fontosnak, és elégedettnek.

Próbáld más emberek hálájától függetlenül jól érezni magad a bőrödben, ne várj mindig a visszajelzésre, hiszen te megtettél mindent, amit tenned kellett. Ne várj mások hálájára, hogy majd abból építhesd fel az önértékelésed, tudd, hogy egy egyedi és megismételhetetlen, csodálatos lény vagy, tele szeretettel, kedvességgel, pozitív tulajdonságokkal.

Meg kell találnod a belső békét, és egyensúlyt, csak így élhetsz teljes életet. Tégy jót úgy, hogy ne várj érte köszönetet, légy hálás, és meglátod az egész életed meg fog változni!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek