HolotropikumAlternatív gyógyászatBurjánzó cickafark: gyulladásra, étvágytalanságra, fertőzések megelőzésére

Burjánzó cickafark: gyulladásra, étvágytalanságra, fertőzések megelőzésére

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha olyan helyen járunk, ahol burjánzik a természet, nem volt még kaszálva, szinte száz százalék, hogy akaratlanul is belebotlunk a sok fehér virágot bontó, olykor méltatlanul gyomnak nevezett gyógynövényünkbe, a cickafarkba.

cickafark

Számtalan módon fordíthatjuk javunkra e növény gyógyhatásait. Amennyiben megsérülünk, zúzódásokat szenvedünk egy hosszabb kirándulás során és nincs nálunk kötszer, kenőcs, vagy ha seb keletkezik a bőrünkön, próbáljuk meg a cickafarkot, erősítsük rá a problémás területre egy ruhaanyaggal.

Odahaza már készíthetünk vizes, vagy szeszes borogatást, és azzal gyógyítsuk, hozzuk helyre a begyulladt testrészünket. A belső megbetegedések ellen keverjünk teát, 1 evőkanálnyi virágot le kell forrázni 2 dl vízzel, majd hagyjuk állni negyed órát, nem szabad édesítőszert használni, étkezés előtt egy félórával kell meginni a gyógyitalt, naponta kétszer. Így megelőzhetjük a vírusos megfázásokat, de az étvágytalanság ellen is jó szer, de az emésztési panaszokkal küzdők is kipróbálhatják.

Az asztmától szenvedő gyerekek kezelésére is szokták használni, de gyógyír lehet a menstruációs panaszok kezelésében és a férfiak prosztatamegnagyobbodását is orvosolhatjuk a cickafarkban található számtalan hatóanyag segítségével.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek