LélektárBújócska és Isteni színjáték

Bújócska és Isteni színjáték

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az Isten-szerető állapot létrehozása, ápolása a leghatékonyabb módszer a testi-lelki bántalmak megelőzésére és kezelésére. Ugyanakkor, ha mindenkiben Isten szeretjük, akkor könnyűszerrel szolgálhatjuk a világot. De hogyan szerethetnénk Istent, ha léte számunkra egy fikció, ha nem tapasztalhatjuk meg Őt közvetlenül mindennapjainban? 

Fotó: Klearchos Kapoutsis

El kell fogadnunk (elménkkel), hogy Isten az elme mögé bújt. Bújócskát játszik. Éppen ezért mentális tevékenységgel lehetetlen Őt közvetlenül megtapasztalnunk. Az elme mögé/fölé kell eljussunk. Ezt az állapotot hívja Aurobindo Supramentálisnak. Ide csak rendszeres koncentrációval, imával és meditációval juthatunk el.

A supramentális sík a spirituális szívünkben lakozik. Ez valahol a mellkasunk közepén található energiaközpont. Tedd csak két kezed erre a helyre, hunyd be csendben a szemed és megérzel valami melegséget, belső bizonyosságot. Gyakorolva, rendszeresen művelve kinyílik szívkertünk lótusz-virága, ahova bármikor visszahúzódhatunk az elme vihar-hurrikánjai elől és ahol szemtől szemben találkozhatunk Istennel. Itt a bújócska véget ér és elkezdődhet a nyíltszínű Isteni játék…

Puskás Attla

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek