LélektárBuddhista szerzetesek szeretettel áldották meg a teát - Ez történt azokkal, akik...

Buddhista szerzetesek szeretettel áldották meg a teát – Ez történt azokkal, akik megitták!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ma egyre több ember számára válik világossá az, ami talán az ősi civilizációk korában köztudott volt, hogy a tudatunkkal képesek vagyunk formálni a körülöttünk lévő fizikai, anyagi világot.

buddhista-teat-iszik

A modern világban többféle tanulmányt, kísérletet végeztek annak kapcsán, hogy bebizonyítsák azt, hogy a tudat, a gondolat ereje képes befolyásolni az anyagi világot. Ezeket igazolják az olyan jelenségek, mint amikor a hit erejével gyógyul meg valaki, közben az orvosok semmiféle tudományos magyarázatot nem találnak a felépülésre, vagy ott van a placebo hatás, a tárgyak meghajlítása a mentális erő, energia segítségével.

Egy kísérletben azt vizsgálták, hogy a jelentkezők tapasztalnak-e valamilyen hangulati, vagy érzelmi különbséget olyan tea elfogyasztásakor, amelyet buddhista szerzetesek megáldottak.

A kísérletben 189 felnőtt vett részt.  Egy hét alatt voltak, akik azt hitték, hogy a szerzetesek által megáldott teát kapt’k, és voltak olyanok, akik kezeletlen teát ittak. Ezután mindenki számot kellett adjon hangulatingadozásairól, érzelmeiről. A szakemberek vizsgálatai alapján azok, akik azt hitték, hogy kezelt teát kaptak, több pozitív érzésről, örömről számoltak be, mint, akik sima teát ittak.

Ezeket a módszereket mi is gyakorolhatjuk odahaza. Például, ha töltünk magunknak egy pohár vizet, akkor egyben töltsük meg a poharunkat „szeretettel vagy jókedvvel” és úgy igyuk meg. Hogy milyen szándékkal fogyasztunk el valamit, befolyásolhatja testünk fizikai egészségét. Ezt bizonyítja a babkísérletünk is.

Gondoljunk az életre egységként, hiszen minden ember itt él ezen a bolygón, egy helyen, ezért nem azt kell nézni, hogy valakinek mennyi pénze van, milyen munkahelyen dolgozik, mit tanul, inkább törekedjünk a szeretetre, a békére, a megértésre, az egymásra való odafigyelésre, mert ha a tudatunkba ez épül be, akkor egy sokkal jobb világban fogunk a továbbiakban élni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek