KuriózumBuddha 6 bölcs meglátása a szeretetről, amit neked is érdemes megismerni!

Buddha 6 bölcs meglátása a szeretetről, amit neked is érdemes megismerni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Buddha tanítása szerint a legteljesebb és legtitokzatosabb érzelem, ami jelen van a világunkban, az a szeretet.

Maga Buddha sem tudta megfejteni igazán azt, hogy miben rejlik a szeretet igazi ereje, pedig ő volt a valaha élt egyik legnagyobb spirituális tanítómester, így most következzen 6 bölcs elmélkedés tőle a szeretetről!

1. Adj szeretetet és figyelmet

Buddha szerint nem csak a párod, családod jó, ha a te szeretetedben részesül, igyekezz az egész világot elárasztani szeretettel. Ha mindenki így tenne, a világ sokkal jobb állapotban lenne, mint ahogy most van.

2. Örülj mindannak, ami van

A keleti filozófiák szerint a rossz is az élet része, nem kerülheted el azt, hogy ne történjenek negatív dolgok veled is. És itt jön be a hálaérzet ereje és fontossága, mert ha örülni fogsz, mindannak, ami pozitívum az életedben, sokkal könnyebben lendülhetsz túl a nehézségeken.

3. Ne engedd be az életedbe a haragot és a gyűlöletet

Ha konfliktusba is kerülsz valakivel, próbáld meg rendezni a helyzetet a megbocsátás, szeretet útján. A lényeg az, hogy a harag és gyűlölet érzéseit ne engedd elhatalmasodni, mivel ezek az érzések úgy lelkileg, mint testileg romboló hatással bírnak.

4. Figyelj oda a szóhasználatodra

Próbáld meg kiszűrni a negatív jelentésű szavakat a szókincsedből, és inkább azokat alkalmazd, ejtsd ki, amelyek pozitív kicsengésűek, és a szeretet energiáit erősítik fel. Ne feledd: sok esetben a szó a legnagyobb fegyver, amivel emberek életét lehet romba dönteni, viszont hitet, reményt és szeretetet is lehet közvetíteni általuk.

5. Szeresd önmagad

Ahhoz, hogy szeretni tudj másokat, első lépésként szeretned kell önmagad. Fogadd el magad, minden jó és negatív tulajdonságoddal együtt, öleled meg a lelked mélyén lévő énedet, és máris erősebb leszel spirituális szempontból.

6. Légy hálás

Ha körülnézel, a legtöbb ember valamiért mindig panaszkodik, elégedetlenkedik. Pedig ott vannak a jó dolgok is, és miért ne lehetne ezek iránt hálásnak lenni. A hála egy erős pozitív energiát felszabadító érzés, amivel mindenki rendelkezik. Gyakorold már ma a hálát, és a szeretet minden percedet kitölti.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek