UtazásBudapestről indul az Orient Expressz utódja

Budapestről indul az Orient Expressz utódja

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nosztalgia-luxusvonat indul október közepén, a Budapest-Teherán útvonalon. Az Európát és a Közel-Keletet összekötő járat az Orient Expressz utódja lesz, az indításhoz pedig a MÁV Nosztalgia Kft. Biztosítja a muzeális kocsikat, a közlekedtetést, valamint a személyzetet.

luxusvonat

Az évente öt alkalommal közlekedő járaton a legolcsóbb jegy közel 10 ezer euróba, a legdrágább 24 ezer euróba kerül, és csak első osztályú jegyeket kínálnak. A jegyek értékesítéséről egy brit utazási iroda gondoskodik, az utazás pedig két hétig fog tartani.

A vonat Magyarország, Románia, Bulgária és Törökország több városában is meg fog állni. Romániában Segesváron és Brassóban több időt is eltölthetnek az utasok, akik számára az adott ország hagyományait, történelmét bemutató tevékenységeket is szerveznek.

Aki képes lesz megfizetni az borsos áru jegyeket, annak ötcsillagos, all inclusiv szolgáltatásban lesz része, azzal a kivétellel, hogy Irán területén tilos az alkoholfogyasztás. Az ötvenes években épített, felújított 13 vagonban hetven vendég utazhat, és a turisztikai iroda szerint hatvan jegy máris elkelt. A legtöbb jegyet britek és ausztrálok vásárolták meg.

Az utazási iroda szerint azért döntöttek a járat beindítása mellett, mert az elmúlt időszakban Irán egyre inkább potenciált lát a nyugati turistaforgalomban. A vonat programja online is elérhető. E szerint az utasok egy budapesti ötcsillagos szállodában találkoznak, ahol egy közös vacsorán ismerkednek meg egymással. Másnap Kecskeméten áll meg a szerelvény, ahol lovas bemutató lesz, majd az utasok a várost ismerhetik meg.

Danube-ext

Danube-dining

Harmadnap Segesvárra és Brassóba látogatnak, negyedik nap pedig a régi bolgár fővárost, Veliko Tarnovót fedezhetik fel. Majd Isztambul következik, ahol egy 1892-ben épített ötcsillagos hotelben látják vendégül a vonatozókat. A hotel különlegessége, hogy itt írta Agatha Christie a nagy sikerű, Gyilkosság az Orient Expresszen című könyvét. Az utasok négy napot töltenek Törökországban, míg a maradék öt nap Iránban telik el.

Danube-int

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek