KoktélBonnie, az orr nélküli kutya mindenkit megtanít a szeretet valódi erejére

Bonnie, az orr nélküli kutya mindenkit megtanít a szeretet valódi erejére

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem mindig könnyű a nyilvánosság elé vinni egy olyan kutyát, aminek hiányzik az orra, a farka és az egyik lába is.

A legtöbb ember általában megbámulja a Bonnie the Brave nevű kutyust, akinek súlyos testi fogyatékosságai vannak. Sőt, egyesek egyenesen azt mondják a gazdájának, hogy „vigye el előlük ezt a dolgot”, és vannak, akik odáig mennek, hogy megpróbálnak belerúgni.

De Kate számára, aki örökbe fogadta Bonnie-t, minden alkalom, amikor vonakodó idegenekkel találkoznak, egy újabb lehetőség, hogy felvilágosítsa az embereket, és leszámoljon azzal a megbélyegzéssel, ami a kicsit másként kinéző állatokkal szemben áll fenn.

Fotó: bravebonbon/Instagram

Bonnie most egy nagyon boldog kutyus, aki Kate Canterburyben található otthonában él, és bár a története tele van fájdalommal, a megpróbáltatásokat szerencsére megváltás követte. Mindössze néhány hetes korában egy romániai gyártelepen találtak rá.

Egy munkás fedezte fel az anyakutyát és a kölykeit, és még képeket is tett közzé róluk az interneten, hogy otthont találjon nekik, de néhány nappal később Bonnie-t elütötte egy szenet szállító tehervonat, és a kutyus súlyosan megsérült. A munkás és a lánya csak napokkal később találták meg a sebesült kölyköt és a testvéreit, és ekkor azonnal állatorvoshoz vitték őket.

Az állatorvosok nem voltak optimisták Bonnie túlélési esélyeit illetően. Amellett, hogy hiányzott az orra, a farka és az egyik mancsának a fele, a többi kutya is folyton bántotta, mert gyenge volt.

Fotó: bravebonbon/Instagram

Megmentőinek azt mondták, altassák el a kölyköt, de ők nem voltak hajlandók elhinni, hogy senki sem szerethet egy „sérült” állatot. Bár ők maguk nem tudták örökbe fogadni, elvitték Bonnie-t a Beacon Animal Rescue állatmenhelyre, ahol Rebecca megpróbált otthont találni neki az Egyesült Királyságban.

Kate még emlékszik arra a pillanatra, amikor először látta Bonnie képét a Beacon Animal Rescue honlapján.

„A menhely tulajdonosa, Rebecca, megmutatta őt nekem, és azt mondta: most találtuk ezt a szegény kiskölyköt” – idézte fel Kate. „Azonnal beleszerettem, és tudtam, hogy senkinek nem fog kelleni a kinézete miatt, mivel az emberek tudnák, hogy különleges orvosi ellátásra lesz szüksége, és ez elriasztaná őket.”

Fotó: bravebonbon/Instagram

Kate azonnal eldöntötte, hogy örökbe fogadja Bonnie-t. Megpróbáltak protézist szerezni neki a hiányzó mancsához, de az sosem illeszkedett jól, és akkora fájdalmat okozott neki, hogy úgy döntöttek, teljesen amputálják a sérült végtagot. Bonnie azóta nagyszerűen boldogul, és mindenre képes, amire bármelyik másik kutya. Az egyetlen különbség a megjelenése, ami Kate reményei szerint oktatási eszközként szolgál majd a különbségek elfogadásának elősegítésére.

Bár Kate műtéttel helyrehozathatná Bonnie orrát, de mivel az állat már épp eleget szenvedett életében, és mivel a beavatkozás nem feltétlenül szükséges, és Bonnie-nak láthatóan nincsenek fájdalmai, megkímélik ettől a megpróbáltatástól, és úgy fogadják el, ahogy van. De sajnos az idegenek nem mindig ilyen elfogadóak.

Fotó: bravebonbon/Instagram

„Az emberek reakciója Bonnie-ra – hogy megbámulják őt. Olyan dolgokat mondanak, mint például: „Vidd el előlem ezt a dolgot”, „csúnya a kutyád”, sőt, az emberek néha próbálnak belerúgni. Van, aki azt mondja: Vidd a kutyádat az enyém mellől, vicsorog. De a leggyakoribb dolog, amit az emberek kérdeznek, amikor azt mondom nekik, hogy a kutyámnak nincs orra: De akkor mi van a szaglásával?” – mondja Kate.

Bonnie története ugyanakkor sokakhoz eljutott, és már a világ minden tájáról kapott támogató üzeneteket. „Rengeteg szeretetet is kap, az emberek kíváncsiak, és tudni akarják, mi történt” – mondta Kate. „Gyakran felismerik a közösségi médiából, közös képeket készítenek vele, és világszerte imádják a közösségi oldalakon – az online követőtábora egészen elképesztő. Ajándékokat küldenek neki, és gyönyörű üzeneteket írnak.”

Fotó: bravebonbon/Instagram

Kate abban reménykedik, hogy Bonnie boldog élete másokat is arra ösztönöz, hogy ne csak tökéletes kutyákat fogadjanak örökbe. Végül is Bonnie nagyszerűen boldogul amióta szerető otthonra lelt, és nem sérült, egyszerűen csak egy kicsit más, ami teljesen rendben van.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek