LélektárBocsássunk meg önmagunknak és jöjjünk ki a sötét mélységből

Bocsássunk meg önmagunknak és jöjjünk ki a sötét mélységből

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bármilyen élethelyzetben is vagyunk jelenleg, ami olykor, vagy sőt, inkább gyakran válhat nyomasztóvá, nehézzé, fullasztóvá, de ha egy kicsit más szemszögből vizsgáljuk meg életünket, akkor képesek leszünk arra, hogy észrevegyük: még mindig van magunkban annyi önbecsület, érték, amire büszkék lehetünk.

megbocsajtas

A múltban sok sebet kapunk, van, hogy másoktól és van, aminek mi magunk vagyunk az okozója. Arra kell törekedjünk, hogy ami a múltunkban volt, akármennyire furán is hangzik, de azok nem mi voltunk.

Nem egy áldozat voltam, nem egy áldozat életét éltem akkoriban – mondogatjuk magunkban.

Most már ideje tisztán látni a saját helyzetünket, és had fogadjuk el azokat a múltbéli döntéseket, amelyekre talán nem vagyunk a legbüszkébbek.

A következő lépés, hogy fordítsuk tekintetünket és lelkünket a szabadság felé. Nem az határoz meg minket, hogy miket és hogyan cselekedtünk a múltban, vagy mások miként hatottak az életünkre. Ez nem a mi dolgunk, ehelyett koncentráljunk a megbocsátásra.

Íme egy jó kis praktika:

Tegyük a szívünkre a kezünket, vegyünk elő egy darab papírt és mondjuk el a következő mondatot:

„Megbocsátok magamnak, mert megvetettem, elítéltem magam, azért mert ___ – ___” – Egészítsük ki a kihagyott részt. Ezután írjuk le azon személyek neveit, akiknek megbocsátunk. Ennél jobb technika nem igen létezik.

Próbáljuk ki bátran, utána sokkal könnyebb lesz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek