KuriózumBetegsége miatt 60 évesnek néz ki a 16 éves lány

Betegsége miatt 60 évesnek néz ki a 16 éves lány

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Zara Hartshorn 12 éves korában érezte azt először, hogy egy csapdába esett kislány, aki egy öregasszony testében él. Az ismerősök gyakran összetévesztették őt idősebb nőrokonaival. A gyerekek nagyinak és majomnak csúfolták, írja a Daily Mail.

zara1

A jelenleg 16 éves Zara egy ritka genetikai betegségben szenved, amit Cutis laxának hívnak. A betegség miatt eltérések lépnek fel a zsírszövet, kötőszövet és csontszövet szintjén melynek következtében sokkal idősebbnek néz ki, mint valójában.

Először félrediagnosztizálták. Az hitték lipodisztrófiája van (fordított Benjamin Button betegség). A gyakori iskola cserének köszönhetően nem porladt el az önbecsülése. Édesanyja elvitte őt kollagén kezelésre is, hogy bőre visszanyerje feszességét, azonban az injekciók hatására csak kemény csomók alakultak ki, ami még jobban rontott a lány kinézetén.

zara2

Végül egy texasi orvosnak, Dr. Abhimanyu Gargnak sikerült diagnosztizálnia a lány betegségét, ugyanis az ő lánya is ennek a kórnak egy könnyebb változatában szenved. Ugyancsak egy texasi plasztikai sebész, Dr. Robert Ersek végezte el a ráncfelvarrást és rhinoplasztikát. A kötszerek levétele után az orvos azt hitte, hatalmas hibát követett el, mert a lány egész arca meg volt dagadva, de 9 nap után már látszott az eredmény.

Igaz, hogy nem segítenek Zara kórképén a plasztikai műtétek, de általuk sikerült elérni, hogy normális életet élhessen a lány. Zara bevallása szerint egyetemre szeretne járni és szépségszalont nyitni. Megismerte 22 éves barátját, aki szépnek találja őt, így ahogy van.

A műtét után végre először mehet felemelt fejjel az utcán, akár egy tinédzser, és nem kell attól félni, hogy szúrós megjegyzéseket tesznek majd a kinézete miatt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek