KuriózumAzok a férfiak, akik segítenek a házimunkában, boldogabbak és értelmesebbek

Azok a férfiak, akik segítenek a házimunkában, boldogabbak és értelmesebbek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tajvani Dr. Huang Wei Li azt mondja, hogy azok a férfiak, akik a nőkkel együtt foglalkoznak a háztartási feladatok elvégzésével, boldogabbak, és magasabb IQ-val is rendelkeznek. Mindez egy kutatás eredményeiből derült ki.

De vajon honnan ered ez az összefüggés? Talán abból, hogy elkezdik jobban megérteni a nőket, akik már azt sem tudják, hány felé szakadjanak, hogy minden munkát el tudjanak végezni, vagy talán abból, hogy így már nem egy ideges és stresszes nő van mellettük, aki ki sem látszik a tennivalókból.

A mosogatás nem olyan feladat, ami eleve elrendelt alapon a nőkre kellene, hogy háruljon. Olyan munkáról van szó, amit a kezünkkel kell elvégeznünk, és szerencsére a férfiak keze éppen olyan alkalmas erre fiziológiai szempontból, mint a nőké. Az egyetlen dolog, amire valóban csak a nők képesek, a gyerekszülés és a szoptatás, a többi háztartásban felmerülő feladatnak nem kell a nemek szerint megoszlania.

Ahhoz, hogy mindkét fél boldog és elégedett legyen egy kapcsolatban, a felelősségeknek körülbelül egyenlő arányban kell eloszlaniuk. A család alapja az egyensúly. Egyik félnek sem szabad feláldoznia magát a másik kedvéért. Mindent szeretetből, együttérzésből, empátiából és megértésből kell tenniük.

Hatalmas butaság egy férfi részéről, ha úgy gondolja, a nő dolga, hogy mosson, főzzön, gondját viselje a gyerekeknek, és emellett még pénzt is keressen. A férfinak pedig ehhez képest az lenne a feladata, hogy pénzt keressen, és otthon sörös üveggel a kezében heverjen a kanapén. Egy ilyen család soha nem fogja tudni, mi az igazi boldogság.

Egy férfi, aki kiveszi a részét a házimunkából, nem azt mutatja ezáltal, hogy gyenge lenne, hanem azt bizonyítja, hogy ő is részese az otthonnak, fontos számára, hogy milyen az otthoni légkör, és azt szeretné, ha a felesége úgy érezné, a férje értékeli, megérti és segíti őt.

Egy családban nincsenek olyanok, akik bizonyos előjogokkal, és olyanok, akik kötelezettségekkel rendelkeznek. Mindkét félnek egyaránt kijut mindkettőből. És az a férfi, aki megérti és betartja ezt az egyezséget, azt bizonyítja, hogy intelligens és elégedett.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek