KuriózumAzért vagyunk a Földön, hogy szeretetet adjunk!

Azért vagyunk a Földön, hogy szeretetet adjunk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Azért jöttünk a világra, hogy szeretetet adjunk, és minél többet adunk, annál több szeretetben lesz részünk. A szeretet olyan, mint egy bumeráng, megsokszorozódva tér vissza hozzánk.

Annak érdekében, hogy elérhesd a szeretet állapotát, nem szabad csak az anyagi javakra koncentrálnod, és ki kell iktatnod a fogyasztói társadalomra jellemző öncélú felhalmozást az életedből.

A szeretet az az önzetlen adás elvén alapszik, amikor adsz, de nem vársz cserében semmit. Nem azért szeretsz valakit, hogy ő is viszont szeressen, hanem egyszerűen, mert úgy érzed, betölt és eláraszt ez a csodálatos érzés, amit meg kell osztanod másokkal is.

“Az ember mindig túlzásokba esik, és a birtokolt tárgyak által akarja bizonyítani fölényét” – mondta Dan Farcas, román író, matematikus, informatikus.

“Minél kevesebb dolgot birtokolsz, annál kevésbé kötődsz és ragaszkodsz hozzá. Ebben az állapotban sokkal nyitottabb vagy a szeretetre, mert nem rettegsz attól, hogy el fogod veszíteni, vagy valaki elveszi tőled azt, ami a tulajdonodban van.” – teszi hozzá.

Ha többet fogyasztasz, mint amennyire szükséged van, egy úgynevezett önmegsemmisítő programot aktiválsz magadban, amely hatására kellemetlen eseményeket fogsz bevonzani. A betegség például a büszkeség csökkentésének mechanizmusa. Mindig hallgass a szívedre, és tudni fogod, hogy mi helyes, és mit kell tenned az életben. A szívedben mindig a megfelelő válaszokat fogod kapni.

Ha nem szeretsz, nem vagy képes arra, hogy adni tudj az emberiségnek. A szeretet nem vár viszonzást. A tiszta szeretet állapota maga a létezés állapota, amikor egyszerűen csak ilyen vagy, és nem tudsz másképp viselkedni, csupán “szeretve”.

A szeretettel teli ember önmagát az egység részeként látja, és nem különálló entitásként. A szeretet azt jelenti, hogy legyőzöd az egódat, és a világ szépségéhez csatlakozol, nem a saját kis “boldogságéletedet” építgeted.

“Az emberiségnek két lehetősége van: az egyik az önpusztítás, a másik pedig, hogy eljut arra a pontra, amikor mindegy, hogy mit csinál, mert az szeretetből fakad” – fogalmazta Dan Farcas.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek