Az orvosok szerint ezért kellene megőrizni a gyermekek kiesett tejfogát

Az orvosok mindenképpen azt javasolják, hogy őrizzük meg gyermekeink kiesett tejfogait!

Minden kisgyerek számára óriási dolog, mikor kiesik az első tejfoga. Van, aki hisztivel reagálja le és van, aki ettől már kimondottan „felnőttesként” kezd viselkedni. Mindenképpen, a tejfogak kiesése azt jelzi, hogy csemeténk egyre csak cseperedik és ezt minden szülő elégedettséggel nyugtázza.

Ilyen tájban, sok családnál „megjelennek a fogtündérek”, akik a párna alá rejtett fogacskák helyére egy kisebb pénzösszeget helyeznek. De mi történik a fogacskákkal, miután a fogtündér elvégezte a munkáját? Sokan évekig tartogatják, hiszen a szülőknek egyfajta szentimentális emlék jellege lehet csemetéjük fogacskájának, míg mások egyből kidobják.

Végül is miért lenne egy tejfog olyan fontos?

Hát azért, mert egy 2003-as tanulmány kimutatta, hogy a gyerekek tejfogai igen gazdagok őssejtekben, így később, ha szükség van rá, akár egyéb szöveteket is létre lehet az őssejtekből hozni.

Például ha a gyereknek évek múltán szövetátültetésre lesz szüksége, a tejfogból kinyert őssejtek segíthetnek ebben! Ám ennek érdekében, a megmentett fogakat szakszerűen kell tárolni, ugyanis ha nem megfelelő körülmények között tároljuk őket, elvesztik potenciájukat.

Léteznek már olyan cégek, központok, ahol hosszú éveken át biztonságosan tárolhatjuk a kis fogakban rejlő őssejteknek.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top