HolotropikumAz orvosok egy új emberi szervet fedeztek fel a testben - fontos...

Az orvosok egy új emberi szervet fedeztek fel a testben – fontos szerepe lehet a rák gyógyításában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kutatók legújabb felfedezése az emberi szervezet terén!

Amerikai tudósok azt állítják, hogy sikerült felfedezniük az emberi szervezet egy új szervét, amelyet „résnek” neveztek el. Ez lehet szervezetünk legnagyobb méretű szerve, és ha sikerül megismerni a működését, nagymértékben hozzájárulhat a rákos betegségek gyógyításához.

Ez a szerv a tudósok szerint, a teljes bőrfelületünk alatt, valamint a belek, a tüdő, az izmok és a vérerek körül található és tele van folyadékkal.

„Ez az új szerv nem merev, sőt inkább képlékeny, folyékony állagú. Úgy képzeljük el, akár egy szivacsot, amely képes visszanyerni eredeti formáját az őt ért hatások után” – mondja Neil Theise patológus.

Ezt a szervet eredetileg egy nagy, üres kollagén rétegnek tartották, mely az szöveteket fogta össze. Méretét tekintve, 20%-át teszi ki a test folyadéktartalmának, mely kb.10 litert jelent.

A tudósok szerint az új szerv a nyirokrendszerhez kapcsolódik, és működésének megismerésével új lehetőségek nyílnak a rák kezelésére. Az utóbbi két évben, a tudósok még felfedeztek egy szervet, mely az emésztőrendszerben található, és amely összeköti a beleket a hasfallal.

A „bélfodor” névre keresztelt szerv létezéséről már rég tudtak, de működése még ismeretlen volt. A „bélfodor” a hashártya dupla fala, melyet vérerek hálóznak be, és az eddigi ismeretek szerint a beleket köti a has falához.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek