KoktélAz orvosok azt mondták, csak 6 hónapja van hátra, de az egyéves...

Az orvosok azt mondták, csak 6 hónapja van hátra, de az egyéves kisfiú a prognózis ellenére felépült

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

2021 áprilisában Leanne és férje, Chris Waite az angliai Gloucestershire-beli Fairfordból éppen 21 hónapos kisfiukat, Albie-t öltöztették, amikor észrevették, hogy erős fájdalmat érez a bal karjában. Azonnal kórházba vitték a kisfiút, és bár az orvosok eleinte azt hitték, csak egy ficamról van szó, a család hamarosan lesújtó diagnózist kapott, ami megváltoztatta az életüket.

Az orvosok kezdetben azt mondták, kulcscsont- vagy könyökficamról lehet szó, de a házaspár egy héttel később felfedezett egy csomót Albie kulcscsontján, és visszavitték őt a kórházba.

A kis Albie-t ezután a bristoli gyermekkórházba szállították, ahol megállapították, hogy a kisfiúnak rhabdoid daganata van, ami a lágyszövetekben jelentkezik. Az orvosok azt mondták, mindössze 6-12 hónapja lehet hátra, ami végképp összetörte a szülők szívét.

Fotó: Facebook

A kisfiú átesett egy műtéten, hogy eltávolítsák a daganat egy részét, ami után egy hosszú heg maradt a nyakán.

Ezután sugárterápián, kemoterápián és fizioterápiás kezeléseken esett át, és hosszú időt töltött különböző kórházakban. A kétségbeesett anya felidézte, hogy fia folyamatosan kimerült és erőtlen volt.

„El sem tudom magyarázni a sokkot, amikor kiderült, hogy Albie rákos. Azt hittük, egyszerűen csak kificamodott a karja, és rákot diagnosztizáltak nála. Nagyon nehéz volt, de családként valahogy túléltük” – idézte fel az édesanya.

Fotó: Facebook

Leanne akkor negyedik gyerekét várta, és Albie két nővéréről is gondoskodnia kellett, de sikerült a kezelés alatt végig szoptatnia a kisfiút.

Azt is elmondta, hogy a nővére, Megan és édesanyja, Kelly rengeteget segítettek, és vigyáztak a házaspár két idősebb lányára, Lillyre és Poppyra.

2021 decemberében, két nappal karácsony előtt azonban a rémálom végre véget ért, és a szülők elképesztő hírt kaptak: Albie-t rákmentesnek nyilvánították. Amikor Albie 2021. december 23-án megkongatta a kezelés végét jelző csengőt, a családja kimondhatatlanul boldog volt. Leanne azt mondta, megkönnyebbült, amikor látta, hogy a kisfia újra tele van energiával, és kezdett úgy viselkedni, mint minden más gyerek az ő korában – élvezte a parkban tett sétákat és a testvéreivel való játékot.

Fotó: Facebook

„Albie számára a csengő meghúzása a kemoterápiás kezelés végét jelentette. Számunkra ez egy igazán érzelmes pillanat volt, és egy nagyon hosszú és traumatikus utazás végét jelentette” – mondta Chris.

Leanne szerint Albie gyorsan megtanult alkalmazkodni ahhoz, hogy a jobb karját csak korlátozottan tudja használni, és nagyszerűen boldogul a bal kezével. Közben megszületett a házaspár negyedik gyereke, Addison, akit Albie valósággal imád. „Élvezi, hogy gondoskodhat a húgáról, és mindent megtesz, hogy segítsen” – mondta Leanne.

Fotó: Facebook

Chris építőmunkásként korábban rengeteget dolgozott, sokszor még hétvégén is, hogy eltartsa a családot, de Albie betegsége ráébresztette, hogy semmi sem lehet fontosabb annál, minthogy a szeretteivel legyen.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek