Ted Rummel ortopéd sebész, aki egyszer és mindenkorra bebizonyította, hogy semmi sem lehetetlen. Amikor a gerincében kifakadt egy vérrel teli ciszta, az amerikai orvos deréktól lefelé lebénult. Ez azonban nem akadályozhatta meg abban, hogy visszatérjen a műtőbe.

Ted Rummel évente átlagosan körülbelül 1000 műtétet végzett. A karrierje nemcsak elégedettséggel töltötte el, de hírnevet is szerzett neki az orvosi világban. 2010-ben azonban egy betegség miatt úgy tűnt, az egész élete megváltozik. 11 hónappal korábban rendkívül súlyos betegséget diagnosztizáltak nála: de a kollégái éppen azért nem merték akkor megműteni, mert tudták, ha a ciszta megsérül és kifakad, az orvos lebénul. 2010 szeptemberében azonban a ciszta magától kifakadt, és Rummel deréktól lefelé lebénult.

Nem tudott lábra állni, nem tudott járni – az ő helyzetében a legtöbb ember feladta volna, de Rummel úgy döntött, tovább dolgozik betegei érdekében, és megtalálta a módját, hogy visszatérjen a műtőbe.

Egy speciális kerekesszéknek köszönhetően, ami lehetővé teszi, hogy az orvos álló helyzetben végezze a műtéteket, ugyanakkor a mindennapos fizikai gyakorlatok segítségével és családja támogatásával, a Missouri állambeli orvos egy évvel később visszatérhetett a munkájához. A kezei továbbra is biztosak, és egyre sikeresebb is a munkájában. A betegek sokszor az egész országon hajlandók átutazni, hogy ő kezelhesse őket, mert tudják, hogy Rummel érti meg a legjobban a fájdalmukat, a betegségüket.

„Most már megértem a betegeimet. Miután átélted azt, amit én átéltem, jobb hallgatóvá válsz, és egyértelműen sokkal empatikusabb leszel. Most már jobban megértem őket, és tudom, hogy a betegségük hogyan befolyásolhatja az életüket. Most már tudom, milyen érzés, ha az ember nem használhatja a kezeit vagy a lábait.” – mondja az orvos.

Tanulmányok kimutatták, hogy a betegek jobban megbíznak egy orvosban, amikor az velük egy szinten helyezkedik el – például az ágyuk szélén, vagy egy széken ül. És egy olyan orvos tanácsában is jobban bíznak, aki hasonló tapasztalaton esett át – mert így jobban megérti, min mennek keresztül.

Egészségügyi állapota ellenére Rummel szabadnak érzi magát. Amikor lebénult, attól tartott a legjobban, hogy többé nem lesz képes műteni, de megígérte magának, hogy visszatér a műtőbe, bármibe is kerüljön.

És pontosan ezt tette. Eleinte egy másik orvos is volt vele a műtőben, aki felügyelte és segítette a munkáját. Amikor belép a műtőbe, úgy érzi, újra megtalálta korábbi életének egy darabját, és hogy az elmúlt években átélt szenvedés megszűnik létezni.

Dr. Ted Rummel története megmutatja, hogy nincsenek korlátok, és bármit elérhetünk, ha igazán akarjuk. Ha van elég erőnk, önbizalmunk és szenvedélyünk, akkor bármire képesek lehetünk. De dr. Rummel története nem az egyedüli példa. Dr. Chris McCulloh például szintén egy speciális kerekesszék segítségével dolgozik, és más orvosok is jutottak már hasonló helyzetbe, és választották a nehezebb, küzdelmesebb utat. Ezek a történetek mind arra tanítanak bennünket, hogy bízzunk az álmainkban.

Fotó: mymodernmet.com

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.