KoktélAz olimpiai bajnok, aki legyőzte a rákot, eladta az érmét, hogy megmentse...

Az olimpiai bajnok, aki legyőzte a rákot, eladta az érmét, hogy megmentse egy kisfiú életét!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az olimpiai bajnok, aki legyőzte a rákot, eladta az érmét, hogy egy kisfiú életmentő szívműtétén segíthessen!

A lengyel gerelyhajító, Maria Andrejczyk idén a tokiói olimpián 64,61 méteres dobásáért ezüstérmet kapott, majd miután hazatért, az ünnepelt olimpikon úgy döntött, hogy elárverezi a díját, hogy megmentse egy nyolc hónapos kisfiú életét.

“Az érem valódi értéke mindig a szívemben lesz” – mondta a 25 éves sportoló a lengyel televízióban. “Az érem csak egy tárgy, de nagy értéket jelenthet mások számára. Ez az ezüst életet menthet, ahelyett, hogy csak a port fogná a polcon. Azért döntöttem úgy, hogy elárverezem, hogy egy beteg gyermeken tudjak segíteni”.

2018-ban Andrejczyknél csontrákot diagnosztizáltak, de szerencsére hamar legyőzte a betegséget, és részt tudott venni a tokiói olimpián. Miután megnyerte az ezüstérmet, Andrejczyk elárverezte az érmet, hogy Miloszek Malysa életmentő szívműtétét tudja segíteni.

Miloszek az amerikai stanfordi kórházban életmentő szívműtétre vár, a családja pedig azon aggódik, hogy vajon hogyan fog összegyűlni a műtéthez szükséges összeg. Andrejczyk azonban akárcsak egy önzetlen őrangyal, segítséget nyújtott a családnak.

Andrejczyk a közösségi médiában jelentette be, hogy elárverezi ezüstérmét, hogy segítsen egy olyan fiúnak, akivel soha nem találkozott.

“Nem tartott sokáig, hogy eldöntsem, ez volt az első adománygyűjtés, amin részt vettem, és tudtam, hogy ez volt a helyes. Miloszeknek súlyos szívbetegsége van, és műtétre szorul. Segíteni szeretnék neki, ezért bocsátom árverésre az olimpiai ezüstérmemet” – mondta a sportoló.

A CBS Sports szerint az aukciót egy Zabka nevű lengyel élelmiszerbolt-lánc nyerte. Az éremre tett licit végén a Zabka 125 ezer dollárt ajánlott fel a kincsként őrzött ezüstdarabért. Bár a Zabka egyértelműen megnyerte az aukciót, a pénzösszeg kifizetése után visszaadta az érmet az önzetlen gerelyhajítónak.

Az olimpiai érem elnyerése óriási megtiszteltetés, évek kemény munkája és teljes odaadása szükségeltetik hozzá. Az ezüstérem azért is különleges Andrejczyk számára, mert a 2016-os Rio Janeiro-i olimpián csak két centiméter hiányzott a nyeréshez.

Az idei tokiói olimpián 64,61 m-es dobással szerzett érmet, és a győzelem sokkal többet ér egy darab fényesen csillogó ezüstnél, hiszen Miloszek életét mentheti meg vele.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek