Hogyan ismerjük fel az izomnyúlás tüneteit és milyen módon kezelhetjük?

A nyár megérkeztével igyekezzünk formába hozni magunkat és erre mi lenne kitűnőbb módszer, mint a kocogás. Azonban egy pillanatnyi figyelmetlenség a szaladás során elég ahhoz, hogy izomnyúlást szenvedjünk.

Ez általában akkor jelentkezik, ha megerőltetjük, vagy netán elszakad az izom. Az ilyen jellegű panaszok általában a hát alsó részén, a nyaknál, a vállaknál vagy a lábszár hátsó felén jelentkezhetnek.

Ezeket a panaszokat komolyan kell venni és feltétlenül kezelni kell, pihenés által. Az ilyen jellegű panaszok ugyanis legtöbbször fájdalommal járnak és korlátozzák a mozgásunkat is. Ha nem olyan súlyos, akkor akár otthon is kezelhető.

A lábakat vízszintes helyzetbe tesszük, jegeljük a problémás területet és gyulladáscsökkentő krémmel kenjük be. Ha viszont a fájdalom nagy, akkor minden képen menjünk orvoshoz, mert lehetséges, hogy az izomnyúlás mellett csonttörésünk is van.

Hogyan ismerjük fel az izomhúzódás tüneteit?

A baleset bekövetkezte után, az adott testrész begyullad, esetleg bekékül, izomgörcsök is jelentkezhetnek. A gyógyulás időtartama a súlyosságtól függően néhány hét, de akár néhány hónap is lehet.

Melyek lehetnek az izomnyúlás okai?

Az okok különbözőek lehetnek: az elhanyagolt bemelegítéstől, az egyensúlyvesztésen át, az esésig bármi okozhatja.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.