Ha gyermekkorodban rengeteg felszólítást kaptál a szülőktől a szobádban uralkodó rendetlenségért és káoszért, ha minden este szüleiddel harcolnod kellett, hogy ne kelljen korán lefeküdnöd, és ha néha egy trágár kifejezéssel úgy tűnt, hogy megoldod még a legnagyobb problémát is, akkor fogadd gratulációinkat.

Hogy miért? Egyes szakértők szerint, mindezek alapján, te egy valóban intelligens ember vagy.

Az intelligens emberek gyakran használnak nem oda illő nyelvezetet!

Sokan úgy gondolják, hogy csak a neveletlen emberek használnak trágár nyelvezetet, mivel korlátozott szókincsük van. Egy kísérlet során az embereket arra kérték, hogy emlékeikben idézzenek fel a lehető legtöbb káromkodást. Az eredmények megdöbbentőek voltak: azokról, akik a legtöbb ilyen kifejezést fel tudtak idézni, kiderült, hogy a legmagasabb az IQ szintjük az egész csoportban. Ezen emberek szónoki képességei jóval meghaladták azokét, akik kevesebb „csúnya” kifejezést idéztek fel. Az intelligens embereket azonban az is jellemzi, hogy bármilyen helyzetben megfelelő szavakat képesek használni, ugyanakkor azt is tudják, hogy mikor érdemes csendben maradniuk.

Sok tehetséges és intelligens ember hajlamos későn nyugovóra térni!

A szakértők régóta tanulmányozták a különleges tehetségekkel rendelkező embereket, és arra a következtetésre jutottak, ezek az „éjjeli baglyok” az éjszaka idején hajlamosak a magasabb szintű intelligenciára. Tehát, ha Ön egy ilyen ember, aki szeret késő éjjelig ébren maradni, hát örüljön ennek! Ugyanazon emberek társaságát erősíti ezáltal, mint amilyenek az alábbi  hírességek voltak: Charles Darwin, Winston Churchill, és Elvis Presley.

Az otthonukat jellemző mértéktelen rendetlenség és a figyelemre méltó intelligenciaszínt gyakran kéz a kézben járnak!

A Minnesota-i Egyetemen végzett kutatás során, arra a következtetésre jutottak, hogy egy adott személy irodájában uralkodó káosz azt jelzi, hogy az illető agya arra összpontosít, ami igazán fontos számára. Gondoljunk csak bele: amikor nincs valami fontos dolgunk, gyakran a leghaszontalanabb tevékenységekbe kezdünk, hogy elfoglaltságot találjunk magunk számára.

Sőt, a pszichológusok megvannak meggyőződve arról, hogy a rendezetlen környezet gyakran a legjobb módja a kreativitás ösztönzésének, segítve az embert az új ötletek kigondolkodásában és a gondolkodás normális határain túlmutató menekülésben.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.